Lid worden

TWC Pijnenburg verwelkomt graag nieuwe leden. Leden kunnen actieve fietsers zijn, maar ook personen die de wielersport een warm hart toedragen en iets voor de vereniging willen betekenen. Jeugdwielrenners kunnen starten met wielrennen in de maand januari van het jaar dat ze 7 worden.

Omdat we graag eerst kennis willen maken met onze aankomende leden en deze ook willen informeren over de mogelijkheden en het reilen en zeilen binnen onze vereniging verzoeken we je om contact op te nemen met onze onze secretaris.

Wil je als aankomend jeugdwielrenner meer weten over trainingen en wedstrijden kijk dan even op de pagina Trainingen.

 

Contributie en licenties

Binnen TWC Pijnenburg worden diverse soorten leden onderscheiden. Voor deze leden gelden de volgende contributies:

  1. Algemeen lid € 55,-
  2. Jeugdlid € 68,- 
  3. Rennerslid € 120,-
  4. Ouderlid € 28,50

Naast de algemene contributiegelden komen daar ook nog de kosten bij voor het Basislidmaatschap KNWU voor alle jeugd-, renners en kaderleden. Op dit moment zijn deze kosten € 12,-.

Inschrijfgeld
Voor nieuwe leden wordt eenmalig € 10,- inschrijfgeld in rekening gebracht.

Licenties
Licenties dienen aangevraagd te worden via de KNWU. Op de site van de KNWU staan ook de kosten hiervan. 

Doorgeven wijzigingen

Een aantal wijzigingen kun je zelf doorgeven via onze ledenportal. Na controle worden deze in de administratie doorgevoerd: Klik hier om naar de portal te gaan

Mocht je jouw lidmaatschap willen opzeggen of zijn er wijzigingen die je niet zelf kunt doorgeven neem dan contact op met de ledenadministratie.

 


 

Proeftrainingen:

Voordat een jeugdlid een definitief besluit neemt om lid te worden mag aan vier proeftrainingen worden deelgenomen.

Fietshuur:

In de beginperiode kan via de vereniging een fiets gehuurd worden incl. helm (geen schoenen). Afhankelijk van het type fiets bedraagt de huurprijs maximaal € 25,- per maand.

Kledingpakket nieuwe leden

Als men na de proeflessen lid is geworden dient men een basiskledingpakket (bestaande uit: shirt korte mouw, shirt lange mouw en een koersbroek) aan te schaffen. 

De aanschafkosten voor het pakket bedragen € 75,00. Handschoenen zijn tegen een prijs van € 6,00 te verkrijgen. Indien extra kleding gewenst is, kan men deze (vaak op dinsdagavond) bij de vereniging aanschaffen. Bij alle fietsactiviteiten welke door de vereniging worden georganiseerd dient deze kleding gedragen te worden. Klik hier voor meer informatie.

Leeftijdscategorieën:

Voor de wedstrijden zijn de jeugdleden verdeeld in leeftijdscategorieën. Cat. 1 in het kalenderjaar dat het kind 8 jaar wordt, cat. 2 in het kalenderjaar dat het kind 9 jaar wordt, cat. 3 – 10 jaar, cat. 4 – 11 jaar, cat. 5 – 12 jaar, cat. 6 – 13 jaar, cat. 7 – 14 jaar. De meisjes rijden hun wedstrijden in de categorie met jongens welke één kalenderjaar later zijn geboren.

Chip/transponder:

Tijdens de wedstrijden van de KNWU dient een chip op de fiets te zijn gemonteerd. Deze chip zorgt voor registratie van de deelnemer tijdens de wedstrijd. Deze chip is te verkrijgen via Mylaps. Aanschafprijs ± € 100,00. Huren behoort ook tot de mogelijkheden.

Wedstrijden etc in clubverband

In de maand februari of maart wordt een ploegenvoorstelling gehouden. Alle actieve renners van de vereniging worden geacht hierbij aanwezig te zijn. Elk jaar wordt voor de jeugdrenners het clubkampioenschap georganiseerd.  Op zondag 2 april wordt een wegwedstrijd op het eigen circuit georganiseerd en elk jaar in de maand november organiseren we een jeugd-veldrit.                                  

Wedstrijden:

TWC Pijnenburg is een wedstrijdvereniging. We gaan er dan ook van uit dat jeugdleden in het tweede jaar van hun lidmaatschap gaan deelnemen aan wedstrijden. Er dient dan een licentie te worden aangevraagd bij de KNWU. Dit kan via de website www.knwu.nl. Men is hier zelf verantwoordelijk voor. Kosten in 2020 € 36,00.  Hiervoor moet gebruik worden gemaakt van de inlogcode. Zie boven.

Inschrijving van de wedstrijden kan vervolgens via www.knwu.nl. Inschrijven en afmelden dient door de renner (of zijn/haar vertegenwoordiger) zelf te geschieden. De club blijft hier tussenuit.

Activiteiten:

Binnen onze club is een jeugdcommissie actief. Deze organiseert zowel fiets als niet-fiets activiteiten. Elk jaar wordt deelgenomen aan de Grote Clubactie. De opbrengst hiervan is belangrijk om niet-fiets activiteiten te kunnen organiseren. Twee keer per jaar is er een uitstapje voor de jeugdleden

Trainingen:

Vanaf de eerste dinsdag na het ingaan van de zomertijd vinden er op dinsdag- en donderdagavond clubtrainingen plaats. Steeds van 18.30 uur tot 19.30 uur. De jeugdleden worden in vier groepen verdeeld al naar gelang de leeftijd en vaardigheden.  In de winter worden er op dinsdagavond veldrittrainingen gegeven.

Ouderparticipatie:

Zoals binnen elke vereniging zijn er ook binnen onze vereniging vele vrijwilligers werkzaam. Er kan echter altijd hulp gebruikt worden. Zo kunnen de ouders zich structureel verdienstelijk maken voor onze club (trainingen, commissies, bardienst) maar ook kan incidenteel ondersteuning geboden worden (wedstrijden, uitstapjes). Vraag naar de mogelijkheden.

Kantine:

Onze club beschikt over een prachtige kantine. Hier zijn o.a. koffie en thee en diverse versnaperingen te koop.  Er wordt gewerkt met consumptiekaarten waarop elke bestelling wordt afgestreept zodat de kinderen geen contant geld bij zich hoeven te hebben.

De fiets:

Een wedstrijdfiets dient deugdelijk te zijn. Er mag in de jeugdcategorieën met een maximum versnelling gereden worden. Zie hiervoor de verzettentabel op onze website.

U kunt uiteraard altijd terecht bij de leden van de jeugdcommissie of het bestuur.  


Statuten en huishoudelijk reglement

 

Tilburgse Wielerclub Pijnenburg

Clubhuis

Bijsterveldenlaan 3
5045 ZZ Tilburg
Nederland

E: info@twcpijnenburg.nl

Ook u kunt ons steunen!

Logo Sponsorkliks