Over TWC Pijnenburg

De Tilburgse wielerclub TWC Pijnenburg is in 1936 opgericht om de wielersport in Tilburg en omgeving te promoten. Dat is aardig gelukt, want de Tilburgse wielerclub telt inmiddels bijna 200 leden. Ook heeft de wielerclub de laatste jaren een paar succesvolle wielrenners afgeleverd. Zij begonnen hun wielercarrière bij TWC Pijnenburg en rijden nu rond op het hoogste niveau in bijvoorbeeld de Tour de France.

TWC Pijnenburg heeft zijn naam te danken aan de succesvolle Tilburgse wielrenner Jan Pijnenburg. Hij behaalde op de Olympische Spelen van Amsterdam in 1928 een zilveren medaille op de ploegenachtervolging. Naar aanleiding van zijn prestatie werd in 1936 de Tilburgse wielerclub opgericht en naar hem vernoemd.

Bij TWC Pijnenburg staat plezier voorop, maar de club richt zich ook op prestaties. Bij de wielervereniging wordt in een ontspannen sfeer respectvol met elkaar omgegaan. Kinderen trainen in een veilige omgeving. Sinds 1991 heeft de club de beschikking over een verlicht parcours van 2,1 km lang. In de winter kan worden getraind op een veldritparcours met een aantal mooie hindernissen zoals een trap, een zandbak en twee heuvels. In het clubhuis heeft een kantine, ruime wc’s, was- en kleedgelegenheid, een bestuurskamer en materiaalhok.

De club organiseert ieder jaar verschillende wedstrijden. Naast de clubkampioenschappen voor de jeugd die jaarlijks plaatsvinden, worden er ook nog andere wedstrijden georganiseerd. Zo wordt er ook jaarlijks een nationale Rabobankwegwedstrijd en een nationale Rabobankveldrit verreden op het parcours van TWC Pijnenburg. Deze wedstrijden worden gereden onder auspiciën van de KNWU. Daarnaast wordt er in de zomermaanden de Zomer Avond Competitie verreden, een serie van 7 wedstrijden georganiseerd door de club zelf. Deze wedstrijden worden georganiseerd voor alle overige renners van TWC Pijnenburg boven de 15 jaar. Natuurlijk zijn ook niet-leden van harte welkom om op deze woensdagavonden hun rondjes te komen rijden op het wielercircuit.

Natuurlijk is de club niets zonder haar sponsors. Onze shirtsponsors ziet u hier onderaan de pagina. Naast het zijn van shirtsponsor zijn er nog diverse mogelijkheden om de club te ondersteunen, bijvoorbeeld door lid te worden van ‘de club van honderd’ of door middel van bordsponsoring langs het parcours.

Ben je geïnteresseerd geraakt in deze sport en in TWC Pijnenburg? Lid worden kan al vanaf 8 jaar. 

Wilt u meer weten? Op onze contactpagina ziet u met wie u contact kunt opnemen.

Tilburgse Wielerclub Pijnenburg

Clubhuis

Bijsterveldenlaan 3
5045 ZZ Tilburg
Nederland
(geen post naar dit adres sturen!)

E:

Postadres

De Vucht 11
5121 ZK Rijen
Nederland

Ook u kunt ons steunen!

Als u via onderstaand logo naar de diverse websites gaat en daar een aankoop doet, steunt u onze vereniging. Het kost u niets extra's, de aangesloten webshops schenken een klein bedrag per aankoop die op deze manier wordt gedaan.

Logo Sponsorkliks

© 2024 TWC Pijnenburg. Alle rechten voorbehouden. Webcams.