Jeugdafdeling

Nadat de K.N.W.U. het mogelijk maakte om op 8 jarige leeftijd met wielrennen te kunnen beginnen werd in 1969 de jeugdafdeling opgericht. Enkele jaren later had Pijnenburg reeds een jeugdafdeling met ca 20 rennertjes. Veel renners hebben bij Pijnenburg hun opleiding gekregen.

Jeugdrenners kunnen bij TWC Pijnenburg starten met trainen in het jaar dat ze 7 worden.

Nadat eind 1996 Pijnenburg werd geconfronteerd met een enorme terugloop van het aantal jeugdleden, heeft het bestuur met steun van de Rabobank een uniek jeugdstimuleringsproject ontwikkeld. Door de bijdrage van o.a. de Rabobank kunnen aan nieuwe leden voor een kleine vergoeding een racefiets, kleding en een valhelm beschikbaar worden gesteld. De ouders hoeven dus niet direct te investeren in de aanschaf van een dure racefiets. Voor jongens en meisjes maar vooral de ouders wordt de drempel voor de wielersport hierdoor verlaagd.

Dat het stimuleringsproject effect heeft blijkt wel uit de toename van het aantal jeugdleden. Sinds de looptijd van het project is het aantal jeugdleden opgelopen van 4 tot nu zo'n ca. 60. Ook werden hiervoor trainers en begeleiders opgeleid zodat de jeugd onder deskundige leiding op een afgesloten parcours hun sport kunnen beoefenen. De jeugdafdeling heeft elk jaar een aantal neven activiteiten op het programma staan. Zoals, mountainbiken, zwemmen, schaatsen, bowlen en op een zomeravond een barbecue.