Trainingen

Zomertraining

trainers 2 vierkantVanaf eind maart / begin april trainen we elke dinsdag- en donderdagavond met onze jeugd op ons eigen clubparcours aan de Bijsterveldenlaan in Tilburg. We trainen in vier groepen die zijn samengesteld op basis van leeftijd en vaardigheden. We werken met vaste trainers op elke groep.

Spelenderwijs houden we ons bezig met diverse facetten van de wielersport. Zo besteden we aandacht aan intervaltrainingen, sprinttrainingen en ook aan duurtraining. Tevens vinden we het belangrijk dat jeugdrenners leren om in de groep te rijden. Met name in de jongste groepen leren de kinderen deze aspecten veelal door middel van spelletjes. Zonder dat ze het in de gaten hebben, zitten ze midden in een sprintles. Of een intervaltraining. Door veel variatie aan te brengen in de trainingen zijn we in staat om de motivatie clubkamp jeugd 2012 tijdrit 020hoog te houden.

Tijdritcompetitie

Tijdens de zomertrainingen houden we nog een tijdritcompetitie bestaande uit vier tijdritten. De jeugdrenners kunnen zo gedurende het wielerseizoen hun vorderingen meten. Eind mei houden we het clubkampioenschap.

Veldrijden

training veldrijdenVanaf oktober gaan we over op veldrittrainingen. Deze trainingen zijn vooral bedoeld om de conditie op peil te houden. Eén keer per week (dinsdagavond) trainen we in twee groepen. Ook deze zijn verdeeld op basis van leeftijd en vaardigheden. Op ons zeer gevarieerde veldritparcours aan de Bijsterveldenlaan kunnen we de kinderen veel uitdaging bieden. Zo hebben we de beschikking over een tweetal 'heuvels', een stuk bos, een zandbak en een trap. We kunnen ons tijdens deze trainingen zeer goed bezighouden met techniek. De kinderen verbeteren in deze periode hun stuurvaardigheden spelenderwijs.

Duurtraining

Vanaf januari t/m eind maart houden we voor onze jeugd duurtrainingen. De jongere kinderen (t/m ± 11 jaar) rijden in een aparte groep. De oudere en wat stuurvastere kinderen kunnen voor hun duurtraining aanschuiven bij de volwassenen. Gaandeweg deze trainingsperiode leren ze beter en in een hoger tempo in de groep rijden.

Tilburgse Wielerclub Pijnenburg

Clubhuis

Bijsterveldenlaan 3
5045 ZZ Tilburg
Nederland

E: info@twcpijnenburg.nl

Ook u kunt ons steunen!

Logo Sponsorkliks