Wedstrijden

Zoals al gezegd is het niveau van de renners divers. Zo zijn er renners die helemaal geen wedstrijden rijden tot renners die elke week wel 2x aan de start staan. Het merendeel rijdt wedstrijden bij de BWF (www.brabantsewielerfederatie.nl) dit is een bond die zeer toegankelijke wedstrijden organiseren voor de amateurs, 50- en 50+ leeftijd rondom Tilburg en Breda.

Ook rijden een aantal renners veldrit- en wegwedstrijden voor de KNWU die landelijk worden georganiseerd.Hier ligt het niveau een stuk hoger en word er technisch ook erg sterk gereden.

Om hier goed mee te kunnen rijden is het aan te raden om minstens 2 tot 3 keer per week te trainen en 1 keer per week een wedstrijd te rijden.

Naast deze bonden zijn er nog diverse andere bonden en verenigingen die wedstrijden of trainingswedstrijden organiseren waar de amateurs regelmatig mee doen voor de overwinning. De zomeravond competitie (ZAC) die Pijnenburg 7 woensdagavonden per jaar organiseert is ook een perfecte manier om wedstrijd ervaring op te doen.

Naast het wielrennen is er ook een groep die fanatiek de modder opzoekt door heel het land. De veldritwedstrijden zijn erg divers. Zo word er gereden door het bos, veld, gras, zand of door de modder. Ook zijn de parcours vaak voorzien van uitdagende hindernissen, zoals een zandbak, trappen en balken.

Naast het veldrijden is er ook altijd een groep die houdt van het echte snelle werk! Tijdrijden is een erg mooie discipline die vaak onderschat wordt. Het technisch rijden in een groep en het beste bij elkaar naar boven halen is erg tof. We werken dan ook jaarlijks naar bekende tijdritten toe onder begeleiding van een echte wielertrainer van de KNUW. Tijdens deze specifieke trainingen werken we onder andere aan de formatie, houding, bochtentechniek, trapfrequentie etc. Dit zorgt er voor dat we uiteindelijk het hoogst haalbare resultaat neer kunnen zetten waar we als ploeg hard voor gewerkt hebben en waar we dan ook dit tevreden mee zijn!

Bekijk ons actuele wedstrijdprogramma