Ontknoping zomeravondcompetitie

Ontknoping zomeravondcompetitie

Woensdagavond 11 september stond de finale van de zomeravondcompetitie (ZAC) in Tilburg op het programma. Het was de laatste rit in een serie van 9 ritten waarin het eindklassement beslist zou worden.
De hele dag wisselden zon, wind en regenbuien elkaar af: wat zou de finale-avond gaan brengen?
 
Het zou een avond worden vergelijkbaar met de eerste ZAC rit van deze editie, maar waarschijnlijk mede door het weer viel de opkomst tegen, helaas. Gelukkig was er leuke groep coureurs die er een mooie strijd van wilden maken. 
Tijdens het inrijden pakte zich al donkere wolken samen boven het parcours. Een flinke stortbui maakte dat de starttijd van 19:00 uur uitgesteld werd.  Om voldoende tijd voor de afsluiting en prijsuitreiking te hebbenden, werd de rit zelf zou daarmee automatisch ingekort.
 
Na nog wat twijfel bij enkele renners over de hoeveelheid en type kleding was het peloton na de start toch vrij vlot goed in gang, lekker doorrijden in deze omstandigheden houdt het lichaam nog enigszins warm. De eerste poging om weg te komen van de groep was er van Joey Schadron. Nadat deze aanval geneutraliseerd was, was het Stijn Peters die zijn kans schoon zag initiatief te nemen. De man in vorm, Jip Damen, en ploeggenoot Germon Peeters zagen wel kans in deze poging, bij het drietal voegde zich Teun van der Linden met een mooie oversteek. Zou het overtal van de Racing Homers-mannen weer uitgespeeld kunnen worden? Het gat op het peloton bleek definitief groot genoeg. Na wat energie gespaard te hebben plaatse Jip Damen een aanval. Deze tempoverhoging bleek voor Stijn helaas net teveel, waardoor het gat op Jip door Teun gedicht moest worden. Op enkele meters strandde zijn poging met een losgebroken Jip als gevolg. Hierachter vonden Teun en Germon de samenwerking  om de podiumplekken voor zichzelf veilig te stellen. 
Het peloton zag Stijn Peters weer in zicht komen. Dat gaf voldoende hoop en motivatie om te blijven strijden. Tussentijds haakte nog twee renners af, doordat de kou voor hen helaas de overhand had genomen. Tot in de finale bleef het bij pogingen en elkaar in de gaten houden. Ook een goede dagklassering kon nog het verschil gaan maken in het eindklassement.
 
Bij de B-groep ontspinde zich nog een spannende laatste ronde waaruit we voor de daguitslag achtereenvolgens Jan van Steen, Thijs Vernal en Sander Gulikx noteerden. De A-mannen werkte hun extra ronden in de natte omstandigheden nog netjes af. De winst was dus voor brommer Jip Damen. Het 1-2'tje voor Racing Homers werd door Germon Peeters veilig gesteld en Teun van der Linden behaalde een mooie derde plaats.
 
Na het omkleden werd in het clubhuis genoten van een hapje en drankje. Na het definitieve rekenwerk volgende de huldigingen voor de eindklassementen. Naast de bloemen waren er ook dit jaar weer diverse mooie prijzenpakketten.
Wij danken daarvoor onze Pijnenburg-sponsor Bike Service Mutsaers en de ZAC-sponsor Fietsenwinkel Ventoux! 
 
Klassement Groep A:
1.    Germon Peeters
2.    Joey Schadron
3.    Jip Damen
 
Klassement Groep B:
1.    Jan van Steen
2.    Thijs Vernal
3.    Koen Doorakkers
 
Tot slot
Blij zijn we dat we ook dit jaar weer een mooie serie ZAC Tilburg hebben kunnen organiseren. Dit had niet gekund zonder de diverse helpende handen rondom de organisatie, de sponsoren en uiteraard de deelnemers. Dank daarvoor!
 
We zien wel een wisselend beeld in het aantal deelnemers op diverse avonden. Dat zien we volgend jaar graag beter!
 Heb jij op- / aanmerkingen of tips  om de ZAC beter te organiseren of meer renners te bereiken? Dan horen wij het graag! Neem contact op met Bart Huijbers of Germon Peeters.
In 2025 hopen we weer op een mooie ZAC-serie.
 

Agenda

27 okt
WBVC Veldrit Tilburg
Datum 27 oktober 2024

Tilburgse Wielerclub Pijnenburg

Clubhuis

Bijsterveldenlaan 3
5045 ZZ Tilburg
Nederland
(geen post naar dit adres sturen!)

E:

Postadres

De Vucht 11
5121 ZK Rijen
Nederland

Ook u kunt ons steunen!

Als u via onderstaand logo naar de diverse websites gaat en daar een aankoop doet, steunt u onze vereniging. Het kost u niets extra's, de aangesloten webshops schenken een klein bedrag per aankoop die op deze manier wordt gedaan.

Logo Sponsorkliks

© 2024 TWC Pijnenburg. Alle rechten voorbehouden. Webcams.