ZAC 2023 laatste rit & prijsuitreiking klassement

Woensdag 12-7-2023 stond voor de ZAC 2023 in het teken van de laatste competitierit waarna ook de prijzen voor het eindklassement uitgereikt konden worden. Wat dreigende wolken gaven slechts enkele kleine druppels in het uur voor de start, mogelijk wat twijfel voor sommige maar uiteindelijk prima koersweer. Om 19:00 uur kon het peloton van start, toch enkele nieuwe gezichten die kwamen proeven aan deze competitie.

zac 2023 laatste rit

Het tempo werd ronde na ronde rustig opgeschroefd, met een licht schuine wind was het positie kiezen toch van belang. Omdat de positie verdeling van het eindklassement nog niet geheel zeker was zouden de punten van de tussensprint van belang zijn, Jip Damen had dit als geen ander door en plaatste hiervoor een felle aanval. Een reactie kon niet uitblijven waarmee Germon Peeters zou aansluiten en er gesprint ging worden, Damen had net teveel kruit verschoten met de aanval waardoor Peeters de meeste punten kon laten bijschrijven. De mannen lieten zich weer inlopen door de groep, echter was de groep door deze tempo versnelling definitief gebroken. Een prima samenwerking volgde daarna waarmee het tempo voldoende bleef niemand meer terug te laten komen. Enkele aanvallen werden nog wel gedaan, maar wegkomen leek niet meer haalbaar. Niets bleek minder waar; net voor de finale ronden wisten Luuk van Gestel, Jip Damen en Germon Peeters nog te ontsnappen en een mooie voorsprong te pakken. Het verschil zou voldoende zijn om in de laatste ronde ook nog wat tactisch naar elkaar te kijken, een ultieme aanval bleef uit waar in de sprint Germon Peeters de rit wist te winnen voor Jip Damen en Luuk van Gestel.

Het eindklassement werd opgemaakt waarna de prijzen uitgereikt zouden worden aan 1. Germon Peeters 2. Jip Damen 3. Floris van den Broek
De mooie prijzen die mede door de gelegenheid sponsoren Fietsenwinkel Ventoux, Bike Service Mutsaers en Kukko zijn mogelijk gemaakt werden ook zeer goed ontvangen.

podium zac 2023

Onder het genot van een gezamenlijk drankje namens de organisatie van de ZAC is de avond nog gezellig afgesloten.
Met bijna 70 verschillende coureurs aan het vertrek, vrijwel altijd prima weersomstandigheden en alle coureurs ook weer heelhuids thuis na de competitie avonden is dit jaar ook weer een geslaagde editie geweest.

Wij willen alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren nogmaals hartelijk danken en we hopen jullie volgend jaar allemaal weer te zien. Mochten er tips of opmerkingen zijn kunnen deze altijd gemeld worden bij Bart Huijbers en/of Germon Peeters.

Tilburgse Wielerclub Pijnenburg

Clubhuis

Bijsterveldenlaan 3
5045 ZZ Tilburg
Nederland
(geen post naar dit adres sturen!)

E:

Postadres

De Vucht 11
5121 ZK Rijen
Nederland

Ook u kunt ons steunen!

Als u via onderstaand logo naar de diverse websites gaat en daar een aankoop doet, steunt u onze vereniging. Het kost u niets extra's, de aangesloten webshops schenken een klein bedrag per aankoop die op deze manier wordt gedaan.

Logo Sponsorkliks

© 2024 TWC Pijnenburg. Alle rechten voorbehouden. Webcams.