Derde ritzege in de 6e ZAC

Derde ritzege in de 6e ZAC

Woensdagavond 28-6-2023 was het ten opzichte van voorgaande weken vrijwel windstil, met een prima temperatuur gewoonweg mooie omstandigheden voor de voorlaatste rit van de ZAC. Enkele afmeldingen maakt helaas een beperkte opkomst van 10 coureurs op deze avond, hierdoor is ook gekozen de rit in te korten naar 60 minuten en 3 ronden met ongeveer halfweg de tussensprint.

Ondanks dat er minder vertrekkers aanwezig waren kon er na afloop gesproken worden over een snelle rit, na de loze ronde was het even bekijken wie er initiatief zou gaan nemen. Met een kleinere groep maakt het opletten voor sterke demarrages, maar echt wegkomen was er niet bij. De samenwerking was matig te noemen en er werd al goed naar elkaar gekeken richting de tussensprint.

Na deze sprint werd er enkele malen stevig doorgetrokken, wel mooi te zien dat de coureurs waarvoor het tempo te hoog lag toch pogingen namen weer aan te sluiten bij de groep om zo toch een goede training te hebben. Er werd toch een mooie samenwerking gevonden en met tijden leek het op een soort ploegentijdrit. Na een uur koersen kon er dus gedacht gaan worden aan de finale, de rappe mannen moesten blijven opletten dat er geen late aanval een sprint in de weg zou staan. In de laatste ronde was het echt kijken naar elkaar, met nog een halve ronde te gaan was het initiatief van Teun van der Linden. De aarzeling in de groep kon niet te lang duren, Daaf Koemans zette zichzelf op kop en wist meter bij meter dichterbij te komen. Met het nemen van de laatste bocht was er nog een klein gaatje te dichten, met een vroeg ingezette sprint door Germon Peeters werd Van der Linden bijgehaald en er wist niemand meer overheen te komen. Germon Peeters pakt met deze derde ritzege een hattrick dit jaar, Floris van den Broek werd tweede en Daan van Oirschot wist nog de derde plek te bemachtigen.

Op 12-7-2023 staat de laatste rit van de ZAC 2023 gepland, op die avond zal ook het eindklassement opgemaakt worden en de prijzen uitgereikt gaan worden. We hopen op een mooie opkomst en een mooie strijd, het klassement staat nog niet helemaal vast waar het aantal deelnames zo nog maar invloed kan hebben.

Voornaam Achternaam RUGNUMMER KLASSEMENT AANTALDEELNAMES
Germon Peeters 22 56 5
Jip Damen 32 44 6
Jasper de Laat 34 37 3
Floris van den Broek 62 23 5
Cas Graafmans 47 16 3
Joey Schadron 13 14 4
Jochem Crusio 90 14 2
Klaas Groenen 101 14 1
Roger van der Waarden 36 12 3
Bas van Leijsen 58 11 2

Tilburgse Wielerclub Pijnenburg

Clubhuis

Bijsterveldenlaan 3
5045 ZZ Tilburg
Nederland
(geen post naar dit adres sturen!)

E:

Postadres

De Vucht 11
5121 ZK Rijen
Nederland

Ook u kunt ons steunen!

Als u via onderstaand logo naar de diverse websites gaat en daar een aankoop doet, steunt u onze vereniging. Het kost u niets extra's, de aangesloten webshops schenken een klein bedrag per aankoop die op deze manier wordt gedaan.

Logo Sponsorkliks

© 2024 TWC Pijnenburg. Alle rechten voorbehouden. Webcams.