Unieke wedstrijd in Zomeravond competitie

Op woensdag 22 Juni 2022 is de derde rit van de ZAC verreden. Onder toeziend oog van een stralend zonnetje, diverse supporters en met een voelbare zijwind klonk om 20:00 uur het startsignaal.

Na de neutrale ronde ging al snel het tempo omhoog, in de tweede ronde waren het Bryan van Rutten en Jip Damen die een gaatje sloegen. Tijdig werd door drie coureurs het gevaar opgemerkt en sprongen zij naar het tweetal. Daaf Koemans, Cas Graafmans en Germon Peeters maakte de kopgroep van 5 compleet.

Met een goede samenwerking was er al snel een groot gat, ongeveer half koers werd het peloton op een ronde gezet. Gestaag reed het vijftal door, tussentijds was Jip Damen scherp op de twee premiesprints, geschonken door een enthousiaste fruitboer, dank daarvoor!

Met nog drie ronden te gaan begon het kijken naar elkaar in de kopgroep, een echte serieuze aanval kwam kort na het luiden van de bel van Bryan van Rutten. Er werd tijdig gereageerd en het vijftal zat voor de laatste bocht weer bij elkaar. Een sprint zou de winst gaan bepalen, het was Germon Peeters voor Jip Damen en Daaf Koemans. Daarbij werd, voor zover tot nu bekend, een voor de ZAC unieke situatie bereikt door het peloton voor een tweede maal te dubbelen. Mochten er historici zijn met tegenargumenten laten we ons graag informeren.

Komende woensdag weer de volgende rit.

De volledige uitslag en tussenstand vind je hier terug.

Tilburgse Wielerclub Pijnenburg

Clubhuis

Bijsterveldenlaan 3
5045 ZZ Tilburg
Nederland

E: info@twcpijnenburg.nl

Ook u kunt ons steunen!

Logo Sponsorkliks