Trofeo ’t Brakkie verreden in regenachtige omstandigheden

Dinsdag 24 september hadden we weer onze jaarlijkse gezellige afsluiting van de zomertraining met de koppeltijdrit Trofeo ’t Brakkie. Dit keer geen zomerse avond: een uur voordat we zouden beginnen viel de regen nog met bakken uit de lucht. Omdat het er naar uitzag dat het rond half zeven minder zou regenen, besloten we toch het evenement door te laten gaan.

Desondanks stonden er nog zo’n 40 koppels aan het vertrek. Zo’n beetje de helft hiervan deed voor het eerst aan deze koppeltijdrit mee. Onze jeugdleden hadden hun vader, moeder, broer of zus, vriend of vriendin als koppelgenoot meegebracht.

PHOTO 2019 09 25 20 14 19Er was een grote verscheidenheid aan koppelgenootjes: van super sportieve moeder tot vader op een E-bike. Voor enkelen van onze jeugd-renners kon de gekozen koppelgenoot wel iets toevoegen maar voor de meesten was deze een blok aan het been. Er waren koppelgenoten die “in vakantietenue” rondreden en er waren er ook bij die vooraf nog op de massagetafel hadden gelegen. Natuurlijk zijn er ook altijd weer vaders die gewoon iemand anders regelen zodat zij niet met hun kind mee hoeven te doen. Die weten vast van vorig jaar hoe lastig het is om even zo’n wedstrijdje te rijden. Nou, velen van de gelegenheidscoureurs van dit jaar hebben vast gemerkt dat het inderdaad nog niet zo eenvoudig is om even een paar minuten “diep te gaan”. Onze jeugdrenners reden voor wat ze waard waren en menig gekoppelde “wielrenner voor één dag” zal beslist de volgende ochtend met stramme spieren wakker zijn worden. Het was werkelijk een geweldige happening. Ook het toch nog in grote getale opgekomen publiek kwam de sfeer zeker ten goede.

Na afloop van de “wedstrijd” werd in de kantine de wisseltrofee, waar het uiteindelijk allemaal om ging, “gewonnen” door Finn van Riel en zijn koppelgenoot Mauro Spapen.
Finn mag dus het gehele jaar deze geweldige trofee op zijn kamer zetten om hem volgend jaar afgestoft weer terug te brengen en te “verdedigen”.

Hierna volgt nog één zomertraining (26 september) waarna een weekje rust is ingebouwd. Dinsdag 8 oktober a.s. beginnen we met de veldrittraining.

O ja, ook niet onbelangrijk: hieronder de geleverde prestaties.

De jeugdcommissie i.s.m. de jeugdtrainers

 

Tilburgse Wielerclub Pijnenburg

Clubhuis

Bijsterveldenlaan 3
5045 ZZ Tilburg
Nederland

E: info@twcpijnenburg.nl

Ook u kunt ons steunen!

Logo Sponsorkliks