2e onderdeel clubkampioenschappen 2019 (puntenkoers) jeugd verreden

hqdefault

Donderdag 9 mei werd het tweede onderdeel van onze clubkampioenschappen verreden. Dit keer ging het om de puntenkoers, een onderdeel uit het baanwielrennen. Voor enkele van onze leden was dit voor het eerst dat ze aan een puntenkoers deelnamen. Maar liefst 55 van onze jeugdleden stonden aan het vertrek.

Dit keer niet al te beste weersomstandigheden (zoals we meestal wel gewend zijn tijdens onze eigen activiteiten). De onze jongste kanjers uit cat. 1 en 2 moesten hun 12 rondjes rond het clubhuis zelfs in een hevige regenbui afwerken. Het maakte de strijd er niet minder om. Al onze jonge jeugdleden reden voor wat ze waard waren.

Er werd in de diverse wedstrijden fel om de punten gesprint. Enkelen van de deelnemers moesten ervaren dat het toch niet eenvoudig is om iedere keer weer op nieuw te moeten sprinten. Dit vraagt een goede concentratie en ook veel doorzettings- vermogen. Als je net uitgerust bent van een sprintje, komt er alweer een volgende.

Het veld werd bij de wedstrijd voor cat. 3 en 4 direct uit elkaar gereden. De krachtsverschillen in deze groep zijn toch best groot. Bij de wedstrijd voor cat. 5, 6 en 7 bleef er lang een groot peloton bijeen. Uiteindelijk was het deelnemersveld aan de finish toch flink uiteengeslagen.

Hieronder zien we de uitslagen van de wedstrijden. Ook kun je de tussenstanden in het klassement voor de clubkampioenschappen zien. Mocht er in de uitslag iets niet kloppen stuur dan even een mail naar jeugdtraining@twcpijnenburg.nl

Op donderdag 23 mei (is verplaatst van 6 juni) wordt het derde onderdeel verreden. We houden dan een tijdrit. Deze tijdrit telt tevens mee voor de tijdritcompetitie 2019.
Het slotstuk vindt op dinsdag 25 juni plaats met een afsluitende wegwedstrijd. Er is dus nog niets beslist en er is nog van alles mogelijk.

De jeugdcommissie

Uitslag Puntenkoers

 

Tussenstand Clubkampioenschappen Jeugd 2019

Tilburgse Wielerclub Pijnenburg

Clubhuis

Bijsterveldenlaan 3
5045 ZZ Tilburg
Nederland

E: info@twcpijnenburg.nl

Ook u kunt ons steunen!

Logo Sponsorkliks