Accommodatie

Clubhuis oud

Sinds 1991 heeft TWC Pijnenburg de beschikking over een eigen trainings-accommodatie. De accommodatie bestaat uit een wielercircuit met verlichting en een clubgebouw. In 2021 is het parcours opnieuw geasfalteerd en is er klimheuvel in het parcours opgenomen.

Het geasfalteerde circuit heeft een lengte van ca. 2100 m en kan worden opgedeeld in vier afzonderlijke banen, elk met een afstand van tussen de 400 en 500 meter.

Het circuit is niet alleen geschikt voor wielrenners, maar ook voor activiteiten zoals: skeeleren, snel- wandelen, hardlopen, wedstrijden voor wheelers en ligfietsen, maar ook voor Nordic walking en voor sportdagen voor scholen en bedrijven.

Op en om het wielercircuit heeft Pijnenburg in 1993 een veldrit parcours aangelegd. In dit parcours liggen asfaltstroken, een aantal groenstroken, een zandbak van 50 m, twee grote hellingen, diverse hindernissen en een stuk door het bos. De lengte kan naar behoefte worden uitgezet van ca 1500 tot 2500 meter.

Het circuit is geheel verlicht zodat het gedurende 52 weken per jaar kan worden gebruikt. In het kader van het project Ongebonden Sporten is het circuit overdag beschikbaar voor iedereen die in het bezit is van een pasje. De pasjes zijn verkrijgbaar bij de dienst Sportbedrijf van de gemeente Tilburg.

In april 2011 heeft Pijnenburg een nieuw clubhuis in gebruik genomen met een grotere kantine, bestuurskamer, was- en kleedgelegenheid, werkplaats en ruime toiletten (incl. een invalide toilet).

In de kantine zijn niet alcoholische dranken, repen, koeken, snoep etc. verkrijgbaar. Roken is verboden.

Voor informatie en afspraken kunt u gebruik maken van het contactformulier.

Bijsterveldenlaan 3
5045 ZZ Tilburg
013-5716205
Naar dit adres geen post sturen!

Tilburgse Wielerclub Pijnenburg

Clubhuis

Bijsterveldenlaan 3
5045 ZZ Tilburg
Nederland

E: info@twcpijnenburg.nl

Ook u kunt ons steunen!

Logo Sponsorkliks