Zeer geslaagde 27e Rabobank Jeugdwielerronde van de Reeshof!

poidums reeshof 2019

Zondag 7 april werd alweer voor de 27e keer een jeugdwielerronde verreden op het clubparcours van TWC Pijnenburg in de Reeshof te Tilburg.

We hadden te maken met een uitzonderlijke zomerse dag waardoor er op dit mooie evenement veel toeschouwers afgekomen zijn. Afgelopen winter heeft de gemeente Tilburg flink wat snoeiwerkzaamheden verricht waardoor het gehele parcours voor renners en toeschouwers zeer overzichtelijk is geworden.

De eerste wedstrijd begon om 10.30 uur met categorie 1 (8-jarigen) en we sloten af met een wedstrijd voor Nieuwelingen Meisjes (15-16 jaar).

Totaal hadden zo’n 240 jonge wielrenners (waaronder enkele Belgische en zelfs ook een renster uit Noorwegen) uit het gehele land de weg naar Tilburg gevonden. Hieronder maar liefst 37 Pijnenburgers en voor hen was er geen onverdeeld succes.

In categorie 5 wist Emma van Haaren de winst op haar eigen vertrouwde parcours te behalen en in categorie 6 ging de winst naar thuisrijder Vic Esselink. In deze wedstrijd was er voor TWC Pijnenburg zelfs een dubbelslag want Martijn Azantinlow werd hier vlak achter Vic knap tweede.

Ook bij de Nieuwelingen Meisjes wist een renster uit de rood-blauwe bridage op het podium te geraken: Bente van den Nouweland moest slechts één renster voor zich dulden en werd dus knap tweede.

Kortom een zeer geslaagde wielerdag waarin onze jeugdleden voor prima prestaties hebben gezorgd.

TWC Pijnenburg is een vermaarde wielerclub in Tilburg die in haar ruim 80-jarig bestaan al vele talentvolle wielrenners heeft opgeleid. De recente meest bekende zijn Danny & Boy van Poppel, Sam Oomen, Timo Roosen, Bram Welten en Jasper de Laat. Momenteel bestaat de jeugdafdeling uit circa 70 leden. Wie weet ben jij wel één van die toekomstig kampioenen.

Ben je tussen de 7 en 14 jaar en wil je ook wel eens proeven van de wielersport? Dat kan. Stuur een mailbericht naar . We trainen twee keer per week (dinsdag- en donderdagavond). Kom gerust naar een van de avonden, we bieden je enkele proeflessen aan om te kijken of wielrennen iets voor jou is.

Tilburgse Wielerclub Pijnenburg

Clubhuis

Bijsterveldenlaan 3
5045 ZZ Tilburg
Nederland
(geen post naar dit adres sturen!)

E:

Postadres

De Vucht 11
5121 ZK Rijen
Nederland

Ook u kunt ons steunen!

Als u via onderstaand logo naar de diverse websites gaat en daar een aankoop doet, steunt u onze vereniging. Het kost u niets extra's, de aangesloten webshops schenken een klein bedrag per aankoop die op deze manier wordt gedaan.

Logo Sponsorkliks

© 2024 TWC Pijnenburg. Alle rechten voorbehouden. Webcams.