In memoriam: Henk van Helvoirt

In memoriam: Henk van Helvoirt

Deze week kregen wij bericht dat Henk van Helvoirt is overleden. Henk van Helvoirt was niet alleen ere voorzitter van TWC Pijnenburg, hij was ook lid van verdiensten en onderscheiden met de gouden speld.

Nadat zijn zoontje lid was geworden van de jeugdafdeling voelde Henk zich al snel geroepen om iets te doen in de leiding van de jeugd. Pijnenburg had nog geen eigen parcours. In die tijd werd er getraind op de oude Eindhovenseweg. In 1975 werd hij  voorzitter van de jeugdafdeling en onder zijn leiding werden in Tilburg diverse jeugdwedstrijden georganiseerd. Hij legde contact met de Rabobank die enkele jaren daarna ook kledingsponsor werd van Pijnenburg.

Organiseren zat blijkbaar in zijn bloed. Hij ging op pad om sponsors te zoeken voor de Ronde van den Besterd en later ook voor de Ronde van Korvel. In 1992 werd de stichting Wielerevenementen op gericht waarvan hij voorzitter werd. In 1997 werd m.m.v. de Rabobank een begin gemaakt met het Jeugdstimuleringsproject. Samen met Sjef van Gestel en Louis Meijs organiseerde hij in 1993 en 2013 met veel succes het NK veldrijden op de Beekse Bergen.

In 2000 kreeg hij van de gemeente Tilburg de sportvrijwilligersprijs. In 1998 werd Henk de gouden speld van Pijnenburg uitgereikt. In 2011 werd hij benoemd tot ere-voorzitter. In 2012 werd hij door de koningin benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.

Een bijzondere verzameling van onderscheidingen waar hij, en ook onze vereniging trots op kan zijn.

Henk was altijd bezig met de wielerclub. Het lukte hem meestal om ook voor sponsors te zorgen en subsidie te krijgen bij de gemeente. De verlichting van het parcours en het mooie clubhuis van Pijnenburg hebben wij te danken aan Sjef van Gestel en Henk van Helvoirt. Van 1983 tot 1991 was hij voorzitter van Pijnenburg en later nog een termijn van 1993 tot 2007.

Henk van Helvoirt is 84 jaar oud geworden. TWC Pijnenburg heeft veel aan hem te danken. Op vrijdag 24 nov is er een afscheidsdienst in Grand Café Ode, Karel Boddenweg 7 in Tilburg. Aanvang 14u15.

Bestuur en leden TWC Pijnenburg

Tilburgse Wielerclub Pijnenburg

Clubhuis

Bijsterveldenlaan 3
5045 ZZ Tilburg
Nederland
(geen post naar dit adres sturen!)

E:

Postadres

De Vucht 11
5121 ZK Rijen
Nederland

Ook u kunt ons steunen!

Als u via onderstaand logo naar de diverse websites gaat en daar een aankoop doet, steunt u onze vereniging. Het kost u niets extra's, de aangesloten webshops schenken een klein bedrag per aankoop die op deze manier wordt gedaan.

Logo Sponsorkliks

© 2024 TWC Pijnenburg. Alle rechten voorbehouden. Webcams.