Eerste rit van ZAC verreden

Afgelopen woensdagavond 19-4-2023 is de eerste rit van de ZAC Tilburg verreden. Deze eerste rit stond al snel gepland nadat de definitieve berichtgeving over de doorgang van de ZAC dit jaar was uitgegaan, met 26 vertrekkers konden we spreken over een mooie opkomst. De zon deed erg haar best maar met een stevige wind erbij was het toch nog frisjes, althans bij het inrijden.

Na een kort welkom kon de groep om 19:02 uur vertrekken voor de neutrale ronde waarna een uur en drie ronden op het programma stond. Het tempo was de eerste ronden wat wisselend, het was kijken naar wie de benen dacht te vinden om het initiatief te nemen. Lang wachten was het niet op een eerste serieuze aanval van Jasper de Laat, een snelle reactie van Cas Graafmans en aarzeling in het peloton maakte dat het tweetal een mooi gat wist te slaan. Het aarzelen moest niet te lang gaan duren, want met twee hardrijders samen op avontuur is het een gegeven dat er serieus achtervolgd moet worden.

De samenwerking in het peloton was met vlagen redelijk te noemen, echter bleef de voorsprong was schommelen en waren de heren nog niet zomaar bijgehaald. Het tempo van het peloton bleek voor enkelen ook niet direct bol te werken waarmee de groep ook aan het uitdunnen was. De eerste punten voor de tussensprint werden zo ook door Jasper en Cas als eerste opgehaald, de laatste punten werden door Ivonne de Vet meegepakt. In het peloton werden de schouders er nog eens onder gezet, het gat werd kleiner en de koplopers werden na een goede 40 minuten ingelopen.

Na de hergroepering was het niet lang wachten op de volgende poging van Jasper de Laat en hij trok weer stevig door, de actieve Mees Alting zag het gevaar en zijn kans om mee te gaan. De heren reden goed samen en pakte weer een prima voorsprong, ze bleven wel binnen handbereik van de groep. Met de aankondiging van de laatste drie ronden mochten de gedubbelden de koers verlaten en werden de laatste inspanningen gedaan om de koplopers succesvol terug te pakken. De laatste ronden bleef de groep samen waar een sprint dus de uitslag ging bepalen.

Op De Laat stond geen maat vandaag en hij greep de winst voor Rogér van der Waarden en Jip Damen!

 

Tussenstand ZAC 2023

Voornaam Achternaam RUGNUMMER KLASSEMENT
Jasper de Laat 34 16
Roger van der Waarden 36 9
Cas Graafmans 47 8
Jip Damen 32 7
Joey Schadron 13 3
Ivonne de Vet 21 2
Kars Alkemade 1 1
Kenneth Alting 2 1
Mees Alting 5 1
Michiel Fuiten 6 1
Joey Gulickx 19 1
Daaf Koemans 49 1
Danny Langenberg 26 1
Pepijn Meeuwis 17 1
Patricia Nuyens 15 1
Germon Peeters 22 1
Matt Roijackers 28 1
Roberto Secci 33 1
Teun van der Linden 14 1
Joris van Dongen 25 1
Daan van Oirschot 37 1
Jesse van Vlijmen 8 1
Runis Verhorevoort 27 1
Lars Vermeer 7 1
Damian Weber 29 1
Robin Wols 16 1

Tilburgse Wielerclub Pijnenburg

Clubhuis

Bijsterveldenlaan 3
5045 ZZ Tilburg
Nederland
(geen post naar dit adres sturen!)

E:

Postadres

De Vucht 11
5121 ZK Rijen
Nederland

Ook u kunt ons steunen!

Als u via onderstaand logo naar de diverse websites gaat en daar een aankoop doet, steunt u onze vereniging. Het kost u niets extra's, de aangesloten webshops schenken een klein bedrag per aankoop die op deze manier wordt gedaan.

Logo Sponsorkliks

© 2024 TWC Pijnenburg. Alle rechten voorbehouden. Webcams.