Vertrouwenscontactpersoon

SimoneIk ben Simone Vermeer. Sinds oktober 2015 ben ik vertrouwenscontactpersoon binnen twc Pijnenburg. Ik heb daar in november de cursus voor gevolgd bij het NOC*NSF.

Ik ben de moeder van Bram Vermeer, hij fietst in categorie 5. In het dagelijks leven werk ik als jeugdverpleegkundige bij GGD Brabant Zuidoost. In de zomer fiets ik met mijn wielermaatjes uit Udenhout, in de winter ga ik graag met de mountainbike de Drunense Duinen in.

Wat is een vertrouwenscontactpersoon?
Als je een melding hebt over het gedrag van iemand binnen de vereniging, kun je contact opnemen met een vertrouwenscontactpersoon (VCP). De melding kan gaan over een medesporter, een trainer, een begeleider, een vrijwilliger of een ouder.
Je melding kan gaan over pesten, discriminatie, seksueel ongewenst gedrag, agressie; eigenlijk over alle gedrag waardoor je je niet prettig en veilig voelt bij het sporten.

We bespreken samen je melding. Als VCP luister ik goed naar je verhaal, en samen met jou bekijk ik hoe je probleem het best kan worden aangepakt. Als je het probleem zelf kunt oplossen, prima; als je er hulp bij nodig hebt, bespreken we dat ook. We bekijken samen welke stappen je kunt nemen, of ik denk met je mee wie jou zou kunnen helpen. Het kan zijn dat je met de betreffende persoon in gesprek gaat, of met je trainer of het bestuur. Ook kan ik je verwijzen naar een andere persoon of hulpverlener of naar de KNWU of NOC*NSF. 

Bij een strafbaar feit moet de politie betrokken worden.

De naam vertrouwenscontactpersoon zegt het al: je kunt die persoon in vertrouwen iets vertellen. Jij beslist wat er verder met jouw probleem gebeurt, ik help je op weg. Als VCP doe ik een anonieme schriftelijke terugkoppeling aan het bestuur.

Bereikbaarheid
Je kunt telefonisch of per mail contact met me opnemen. Uiteraard mag je me ook aanspreken in en rond het clubgebouw, we plannen dan samen een geschikt moment om verder te praten.

Neem contact met me op