Open Tilburgs Kampioenschap en Zomer Avond Competitie 2018

Traditiegetrouw organiseert ook dit jaar de Tilburgse Wielerclub Pijnenburg op het wielercircuit in de Reeshof het “Open Tilburgs Kampioenshap” en aansluitend de “Zomer Avond Competitie”.

Op woensdag 4 april wordt gestreden om het open kampioenschap van Tilburg en de clubkampioenschappen. Deelname mogelijkheid van de categorieën Elite, Beloften, Amateurs, Junioren, Nieuwelingen, Dames, Dames-junioren en Nieuwelingen meisjes. De eerst aankomende renner/lid van TWC Pijnenburg wordt clubkampioen in zijn/haar categorie. Het inschrijfgeld bedraagt 3 euro voor niet leden, voor leden van TWC Pijnenburg is deelname kosteloos. Exclusief 5 euro borg voor het rugnummer.

Een week later op woensdag 11 april start de cyclus van de Zomer Avond Competitie. De inschrijving staat open voor licentiehouders en niet licentiehouders. De competitie wordt verreden over 6 avonden (11, 18 en 25 april, 2, 16 en 23 mei). De dag voorafgaande aan Hemelvaartsdag wordt er niet gereden. Renners die hebben gestreden om het kampioenshap van Tilburg kunnen het rugnummer ook gebruiken voor de Zomer Avond Competitie.

Op genoemde avonden kan er worden ingeschreven vanaf 18:15 tot 18:50 uur in het clubhuis van TWC Pijnenburg, Bijsterveldenlaan 3 te Tilburg. Start wedstrijden is om 19:00 uur. De kosten bedragen 3 euro per rit of slechts 15 euro voor alle ritten. Voor het rugnummer dient 5 euro waarborg te worden betaald. Vanaf dit jaar kan naast contante betaling ook via PIN betaald worden.

Er worden 3 klassementen bijgehouden:

  • Groep A: Elite/ Beloften, Amateurs (alle klassen) en Junioren
  • Groep B: Nieuwelingen, Dames Junioren, Nieuwelingen meisjes en alle recreanten
  • En een Ronde klassement over alle wedstrijden

Om in aanmerking te komen voor het eindklassement en het bijbehorende prijzenschema dient men aan 5 ritten te hebben deelgenomen.
Tijdens de wedstrijden zal gebruik gemaakt worden van het Mylaps systeem. Deelname aan de wedstrijden kan ook zonder transponder, echter opname in klassering is dan niet mogelijk. KNWU juryleden uit de regio zullen de organisatie bijstaan.

Alle deelnemers dienen voor vertrek eenmalig een deelnemersverklaring in te vullen. Deze is nu hieronder te downloaden en dient voor aanvang van de wedstrijden ingeleverd te worden. Groep A en B vertrekken gezamenlijk om 19.00 uur, over een afstand van respectievelijk circa 50 en 40 kilometer welke iets zal toenemen in de loop van de cyclus.
Op woensdag 23 mei wordt het eindklassement opgemaakt, de winnaars gehuldigd en de overige prijzen uitgereikt.