Zomeravondcompetitie - (slot)rit nummer 7

Woendagavond 1 juni, de slotavond van de ZomerAvondCompetitie bij TWC Pijnenburg. Ondanks concurrentie van het districtskampioenschap tijdrijden in Dommelen gingen deze laatste rit toch nog 35 deelnemers van start.

De eerste ronden probeerde Coen Sevens zoveel mogelijk punten voor het rondeklassement te verzamelen, maar naar 5 ronden maakte Tijl van der Steeg hieraan een einde. Genoeg is genoeg, moet hij gedacht hebben. Tijl kwam vervolgens 5 ronden als eerste over de finishlijn en nam zo ook punten. Wacht dacht Coen ik ga er ook nog een paar punten tot me nemen en zo wordt het toch een mooi spel voor de toeschouwers.


Na 16 van de 30 ronden gereden te hebben was er een kopgroep van 3 renners gevormd, Tijl van der Steeg, Luuk Eliens en Sander Bleijenberg. Het peloton volgde op 10 sec. Na 5 ronden mee op kop gereden te hebben moest Sander Bleijenberg zijn 2 medevluchters laten gaan en viel terug in het peloton. Door met z’n tweeën goed samen te werken werd de voorsprong ronde na ronde groter. De twee wiste een maximale voorsprong van 38 sec op te bouwen. Uit het achtervolgende peloton demarreerde Ad Prinsen. Solo probeerde hij het gat te dichten, maar hij bleef op 10 sec. steken.

En dan de bel voor de laatste ronde, het werd een machtstrijd tussen Luuk Eliens en Tijl van der Steeg. Maar het was Luuk die de baas was over Tijl. Ad Prins werd keurig 3e en de spurt van het peloton werd een prooi voor Rik de Vree voor Coen Sevens.
Bij de nieuwelingen & dames werd er deze avond mooi gereden. Slim en doordacht. De winnaar van de wedstrijd werd in een sprint  beslist. Youri van Iersel, met zijn snelle sprintbenen klopte Roel van Zon en Marlou Eckhardt.

Na afloop werd het eindklassement over de 7 ritten opgemaakt.

Nieuwelingen & Dames

Uitslag 7e rit

 1. Youri van Iersel
 2. Roel van Zon
 3. Marlou Eckhardt

 

Eindklassement na 7 ritten

 1. Youri van Iersel (57 punten, tevens winnaar Rondeklassement)
 2. Christophe Broos (51 punten)
 3. Kars Welten (48 punten)
 4. Gino Schellekens (35 punten)
 5. Manon Klomp (31 punten)

 

Elite, Beloften, Amateurs & Junioren

Uitslag 7e rit

 1. Luuk Eliens
 2. Tijl van der Steeg
 3. Ad Prinsen
 4. Rik de Vree
 5. Coen Sevens
 6. Thijs Blom
 7. Maarten Mandemakers
 8. Paul Hanifer
 9. Ruben van Kempen
 10. Henri van Winkoop

Eindklassement na 7 ritten

 1. Rik de Vree (50 punten)
 2. Coen Sevens (38 punten)
 3. Timo Roosen (33 punten)
 4. Ferdi Frijters (26 punten)
 5. Sjors Roosen (19 punten)
 6. Ad Prinsen (18 punten)
 7. Robert Polak (17 punten)
 8. Paul Konijnenburg (16 punten)
 9. Bas van Gestel (16 punten, tevens winnaar Rondeklassement)
 10. Luuk Eliens (13 punten)

 

Klik hier voor de foto's