Asfalt

willem bongaarts vierkantWat een uitgestrekte asfaltwegen daar in Qatar. Maar wat ook een hitte. Als Bram Welten daar eind deze week moet fietsen hoeft-ie in ieder geval niet bang te zijn, dat hij het koud krijgt, daar in die zandbak. Jonge jonge wat een hitte. De vrouwen hadden er in de ploegentijdrit wel heel duidelijk last van. En of fietsen dan nog gezond is?

Hier, in ons mooie kikkerlandje, zit het wegseizoen er (al) weer op. De korte broeken kunnen gewassen en de kast in. Het is tijd voor of een rustperiode of voor veldrijden. Lange broek aan!

Voor bestuur en vrijwilligers is het overigens allesbehalve een rustperiode. Sponsoren zijn de afgelopen tijd benaderd. En de tijden zijn echt veranderd, merken we. Het is niet zo makkelijk bedrijven en daarbinnen vooral de enthousiaste fietsers, te vinden, die een wielerclub willen sponsoren*. Er wordt hard aan getrokken toch voldoende middelen bij elkaar te krijgen om én de begroting voor 2017 rond te krijgen én er representatief uit te zien in de nieuwe kleding. Bij de Ploegenpresentatie 2017 moeten we er weer prima én herkenbaar als Pijnenburg uit zien.

Ja, maar, zult u zich afvragen, wat heeft dat nu met ‘asfalt’ te maken? Nou: we rijden toch meestal op asfalt. Ook op ons parcours aan de Bijsterveldenlaan. Een lang gekoesterde wens van onze trainers is, de baan geschikt(er) te maken voor het trainen met meerdere kleine groepen. Daarvoor worden een tweetal extra bochten aangelegd, die een verbinding vormen tussen lussen van de huidige baan. Met vrijwilligers van Fuji, die bij ons een hele dag komen/kwamen werken, zijn de bochten alvast uitgegraven.

Nu moet er nog asfalt in!

We hebben de afgelopen tijd hier en daar gekeken en gezocht naar wegenbouwers die wat asfalt ‘overhouden’ bij hun werk. Maar helaas: Nog niet gevonden!

Wie o wie heeft relaties in de weg- en waterbouw en kan ons aan 50 x 3m asfalt helpen???
We horen het graag.

Willem Bongaarts

* gelukkig zijn er ook binnen onze club ouders die een steen bijdragen.