Jeugd- en RK Veldrijden. Alleen voor bikkels!

Misschien moet dat uitroepteken vervangen worden door een vraagteken. Want fietsen op de baan of op de weg is natuurlijk ook voor bikkels. Maar de weersomstandigheden maken er toch vaak heroïsche wedstrijden van.

Zo ook afgelopen zondag 12 november. Een koude gure wind en ijskoude regen teisterden de coureurs uit de drie zuidelijke provincies. Op een parcours dat zich prima aanpaste aan de weersomstandigheden: er kwam veel modder tevoorschijn; de zandbak werd nog zwaarder dan-ie zonder regen al was, de balken werden nog glibberiger. Tijdens de jeugdwedstrijd op de zaterdag waren de weersomstandigheden wat gunstiger. Maar ook die dag was het zwaar!

Ouders, vrienden, vriendinnen, ploeggenoten, begeleiders, opa’s en oma’s en een enkele neutrale toeschouwer ondersteunden hun favoriet. En waren er, wat voor plek ze ook bereikten, trots op.
Bekers en medailles werden o.a. uitgereikt door onze erevoorzitter Henk van Helvoirt, de Tilburgse wethouder van Sport Hans Kokke en onze voorzitter Mark Olieslagers.

Waar we als bestuur van de TWC Pijnenburg trots op zijn, waren de vrijwilligers die alles in goede banen, zowel letterlijk als figuurlijk, hebben geleid. Wat een werk hebben die verzet: parcours uitzetten, spandoeken ophangen, tenten opzetten, finishdoek ophangen, vrijwilligers benaderen, materiaalpost in orde maken, plek maken waar fietsen schoongemaakt kunnen worden, frietwagen aansluiten, jurywagen in orde maken, inkopen doen, sociale media bedienen, rugnummers uitdelen, sponsoren werven, oversteekplaatsen bemensen, enz, enz.

Het was een mooi beeld tijdens de twee dagen mannen en vrouwen van onze vereniging in hun gele jassen buiten aan het werk te zien. Binnen waren die jassen niet nodig maar daar werd achter de bar en aan de inschrijftafel hard gewerkt. Dank ook aan de ronde missen van de beide dagen en de ronde mister van de zondag.

Van de jury kregen coördinator Peter van Gils en Patrick Kuijpers complimenten voor de organisatie van het weekend met een parcours, een nationale wedstrijd waardig. Laat dat een opsteker voor iedereen zijn die meegewerkt heeft en we hier niet bij naam noemen.

Willem Bongaarts