Eros Poli

Wie heeft er niet genoten van de aanval van Steven Kruiswijk in de etappe naar Alpe d’Huez? En de laatste meters naar de top van Tom Dumoulin? Een etappe die ik op het puntje van mijn stoel volgde. Wat een Tour tot nog toe dit jaar. Prachtig.

Het deed me denken aan de aanval die Eros Poli in 1994 ondernam tijdens de touretappe die over de Mont Ventoux ging en eindigde in Carpentras. Poli stond lang niet zo goed geklasseerd als Steven Kruiswijk. Wat heet! Hij stond een na laatste in het algemeen klassement. Zijn kopman Mario Cipollini, waar hij de sprint voor aantrok, was al naar huis. Op 100 kilometer van de Ventoux koos hij voor de aanval: de dood of de gladiolen.

Lees meer...

Allee, vol aan de bak!

TWC Pijnenburg wenst iedereen een

2018 

Het jaar 2017 zit er bijna op.

Voor onze vereniging een jaar waarin het in een plezierige sfeer leveren van physieke prestaties weer op de voorgrond stond. Een jaar ook waarin door ons trainerscorps hard aan scholing en bijscholing werd gewerkt. Een jaar waarin we ons lid Sam Oomen tot Sportman van Tilburg voor 2017 werd uitgeroepen. Waarin ook een geweldige Jeugdveldrit en Regionaal kampioenschap veldrijden werd georganiseerd. Een jaar waarin 40 vrijwilligers actief waren binnen onze vereniging! Ik kan zo nog wel even doorgaan.

Toch gaat hem om de resultaten die op de weg, de baan en in het veld geboekt worden. Dat waren het afgelopen jaar 3 plakken bij NK Jeugd (1e Emma van Haaren en 3e Martijn Azantinlow) en NK Jeugd veldrijden (1e Emma van Haaren). Ook reden leden van onze vereniging weer hard op de baan. Dé beste vanuit Pijnenburg is ook in 2017 weer Hetty van de Wouw. Bij de nieuwelingen reden we met een fanatieke groep nieuwelingen dames. Nieuwelingen heren en junioren heren reden weer mooie wedstrijden, maar wisten (nog) geen top te rijden. Maar dat komt zeker goed als je ziet hoe de trainers van de jeugd zich inzetten en bijscholen.

Lees meer...

Jeugd- en RK Veldrijden. Alleen voor bikkels!

Misschien moet dat uitroepteken vervangen worden door een vraagteken. Want fietsen op de baan of op de weg is natuurlijk ook voor bikkels. Maar de weersomstandigheden maken er toch vaak heroïsche wedstrijden van.

Zo ook afgelopen zondag 12 november. Een koude gure wind en ijskoude regen teisterden de coureurs uit de drie zuidelijke provincies. Op een parcours dat zich prima aanpaste aan de weersomstandigheden: er kwam veel modder tevoorschijn; de zandbak werd nog zwaarder dan-ie zonder regen al was, de balken werden nog glibberiger. Tijdens de jeugdwedstrijd op de zaterdag waren de weersomstandigheden wat gunstiger. Maar ook die dag was het zwaar!

Lees meer...