Allee, vol aan de bak!

TWC Pijnenburg wenst iedereen een

2018 

Het jaar 2017 zit er bijna op.

Voor onze vereniging een jaar waarin het in een plezierige sfeer leveren van physieke prestaties weer op de voorgrond stond. Een jaar ook waarin door ons trainerscorps hard aan scholing en bijscholing werd gewerkt. Een jaar waarin we ons lid Sam Oomen tot Sportman van Tilburg voor 2017 werd uitgeroepen. Waarin ook een geweldige Jeugdveldrit en Regionaal kampioenschap veldrijden werd georganiseerd. Een jaar waarin 40 vrijwilligers actief waren binnen onze vereniging! Ik kan zo nog wel even doorgaan.

Toch gaat hem om de resultaten die op de weg, de baan en in het veld geboekt worden. Dat waren het afgelopen jaar 3 plakken bij NK Jeugd (1e Emma van Haaren en 3e Martijn Azantinlow) en NK Jeugd veldrijden (1e Emma van Haaren). Ook reden leden van onze vereniging weer hard op de baan. Dé beste vanuit Pijnenburg is ook in 2017 weer Hetty van de Wouw. Bij de nieuwelingen reden we met een fanatieke groep nieuwelingen dames. Nieuwelingen heren en junioren heren reden weer mooie wedstrijden, maar wisten (nog) geen top te rijden. Maar dat komt zeker goed als je ziet hoe de trainers van de jeugd zich inzetten en bijscholen.

Lees meer...

Jeugd- en RK Veldrijden. Alleen voor bikkels!

Misschien moet dat uitroepteken vervangen worden door een vraagteken. Want fietsen op de baan of op de weg is natuurlijk ook voor bikkels. Maar de weersomstandigheden maken er toch vaak heroïsche wedstrijden van.

Zo ook afgelopen zondag 12 november. Een koude gure wind en ijskoude regen teisterden de coureurs uit de drie zuidelijke provincies. Op een parcours dat zich prima aanpaste aan de weersomstandigheden: er kwam veel modder tevoorschijn; de zandbak werd nog zwaarder dan-ie zonder regen al was, de balken werden nog glibberiger. Tijdens de jeugdwedstrijd op de zaterdag waren de weersomstandigheden wat gunstiger. Maar ook die dag was het zwaar!

Lees meer...

Het leven gaat gewoon door. Ook in de vakantie.

Punt 1: Met Louis Meijs gaat het de goede kant. Weliswaar ligt hij nog op de hartafdeling in Eindhoven en doen ze daar nog wat onderzoeken, maar hij kan mogelijk binnen afzienbare tijd terug naar Tilburg. Hij moet dan nog wel een tijd opknappen. De cooling down zit er dus aan te komen. We houden jullie op de hoogte.

Punt 2: er wordt ook in de vakantie, of juist in de vakantie ook doorgefietst. Vaders, moeders, jonge en oude(re) Pijnenburgers beklimmen het stalen ros in de polder of in de bergen om te genieten en soms af te zien. Hetty van de Wouw fietste weer uitstekend, Sam Oomen, Danny en Boy van Poppel rijden weer hard in Polen, Timo Roosen deed het prima in de Tour en had de pech ziek te worden, Bram Welten verdiende een contract bij BMC.

Lees meer...