Vijfde rit zomeravondcompetitie

5e rit is prooi voor Youri van Iersel

yourivanierselWoensdag 18 mei 2011, aan de start staat een record aantal deelnemers van 65 renners. Wederom in 2 groepen verdeeld, groep 1 nieuwelingen en dames, groep 2 junioren, beloften/elite en amateurs. Groep 1 reed een afstand van 42 km en groep 2 63 km. Er werd door de toeschouwers geconstateerd dat er weer hard werd gereden en dit werd na afloop van de wedstrijd bevestigd. Met een gemiddelde van 43,7 km/u mag zeker worden gezegd dat er snoeihard is gereden. Om 19.00 uur klinkt het startsignaal en de race voor wie het eerste de afstand heeft afgelegd is begonnen. Meteen rijdt een groep renners weg en dit wordt steeds afgewisseld met terug in het peloton en weer wegrijden.

Totdat er na 11 ronden een groep wegrijdt en ook een mooie voorsprong opbouwde. Wat opviel was dat nieuweling Youri van Iersel in deze groep genesteld zit. Hij weet op een slinkse manier mee te liften in deze groep en weet dit vol te houden tot het einde toe. In de slotronde rijdt hij weg van deze groep en komt solo over de meet. In de sprint van de nieuwelingen/dames weet Kars Welten een 2e plaats voor zich te nemen en zet daarmee Christoph Broos op een 3e plaats

Manon Klomp neemt de 1ste plaats voor haar. Bij groep 2 zijn inmiddels een kopgroep en daarachter 3 groepen gevormd. Het wordt een machtsstrijd wie zich uit de eerste groep kan vrijmaken voor de overwinning van deze avond. Zou het wederom Rik de Vree worden of toch Ferdi Frijters? De bel voor de laatste ronde klinkt en de renners gaan vol strijd deze ronde rijden. En dan de laatste bocht voor de finish, samen komen door de bocht en het zijn de benen van Ferdi Frijters die toch de snelste waren en neemt de overwinning voor zich. Rik de Vree moet genoegen nemen met een 2e plaats en de 3e plaats is voor Paul Konijnenburg.

Nieuwelingen & Dames

Uitslag 5e rit

 1. Youri van Iersel
 2. Kars Welten
 3. Christophe Broos
 4. Gino Schellekens
 5. Roel van Zon
 6. Jasper van Dijk
 7. Manon Klomp (1e dame)

Algemeen klassement na 5 ritten

 1. Christoph Broos (43 ptn)
 2. Kars Welten (38 ptn)
 3. Youri van Iersel (38 ptn)
 4. Gino Schellekens (28 ptn)


Elite, Beloften, Amateurs & Junioren

Uitslag 5e rit

 1. Ferdi Frijters
 2. Rik de Vree
 3. Paul Konijnenburg
 4. Cas Graafmans
 5. Robert Polak
 6. Bas Theijs
 7. Marcel Lommers
 8. Timo Roosen
 9. Coen Sevens
 10. Sjors Roosen

Algemeen klassement na 5 ritten

 1. Rik de Vree (34 pnt)
 2. Timo Roosen (33 pnt)
 3. Coen Sevens (24 pnt)

Klik hier voor de foto's