Teun Forschelen winnaar ZAC

Al voor de derde opeenvolgende week is de regen grote spelbreker bij de avondwedstrijden van TWC Pijnenburg. Hierdoor laten vele regionale renners het afweten. Maar desondanks gingen er in de 2e rit van de zomeravondcompetitie toch nog 30 renners van start voor hun wedstrijd over 25 ronden (ca. 52 km).

Direct vanaf de start koos Teun van Poppel het hazenpad. Hij kreeg snel gezelschap van Menno Zoontjens. Enkele ronden later sloten hierbij nog een 10 tal coureurs aan. De onderlinge samenwerking in de groep was goed waardoor snel een voorsprong van 1 minuut werd gehaald. Door de harde wind en de hoge snelheid moesten enkele renners in de kopgroep lossen. In de 8 man sterke kopgroep was Teun van Poppel de grote animator.

Roel van ZonHij passeerde maar liefst 10 keer als eerste de finish en behaalde hiermee 10 punten voor het aankomst-klassement. Bij het ingaan van de laatste ronde was de kopgroep nog compleet. In deze slotronde plaatste Timo Roosen een demarrage. Hij nam 25 m voorsprong. Dennis van Iersel reed het gat dicht met Teun Forschelen in zijn wiel.

Met nog 200 m te gaan sprintte Teun uit het wiel van Dennis naar de overwinning. Dennis werd 2de  voor Bas van Gestel. 4de  werd Timo Roosen en 5de  Stefan Laurijssen. Roel van Zon reed gemakkelijk naar de overwinning bij de nieuwelingen. Hier eindigde Sam van Wijnen op de 2de  plaats.

Volgende week woensdagavond wordt de 3e Zomeravondcompetitie rit verreden aanvang 19.00 uur.

 

Uitslag Elite-Beloften-Amateurs-Junioren Klassement na 2 ritten:

Naam: Plaats: Cat: Uitsl: Totaal:
Teun Forschelen Tilburg Am 1 16 punten
Dennis van Iersel Berkel-Enschot Bel 2 16 punten
Bas van Gestel Tilburg Am 3 12 punten
Timo Roosen Goirle Bel 4 15 punten
Stefan Laurijssen Roosendaal Am 5 9 punten
Rik de Vree Rijen Am 6
Daan Meijers 9 punten
Teun van Poppel Hilvarenbeek Bel 7
Nick Nieuwdorp Yerseke Bel 8
Niels van der Veeken Baarle-Nassau Am 9
Erik van der Poel Tilburg Am 10

Uitslag Nieuwelingen-Vrouwen klassement na 2 ritten:

Naam: Plaats: Cat: Uitsl: Totaal:
Roel van Zon Vlijmen Nwl 1 10 punten
Sam van Wijnen Tilburg Nwl 2 16 punten
Max Gulickx Veldhoven Nwl 10 punten