Sjors Roosen wint solo bij Zomeravond Competitie

Onder schitterende omstandigheden vertrokken meer dan 50 wielrenners voor de 5e rit van de Zomeravond Competitie 2012. Zoals al weken het geval is rijdt Rik van Aaken direct vanaf de start weg uit de groep. Hij krijgt Junior Jasper de Laat mee en samen rijden ze 5 ronden lang voor het peloton uit om vervolgens weer opgeslokt te worden.

Na enkel kleine schermutselingen passeert de complete groep na de 10e ronde de finish. Door de enorme snelheid is het bijna onmogelijk om weg te komen. Maar halverwege de wedstrijd lukt het 4 renners om een  voorsprong te nemen. De koplopers, Sjors Roosen, Timo Roosen, Dennis van Iersel en Jasper de Laat, werken goed samen en zijn instaat om het tempo tot boven de 45 km/u op te schroeven.

Met nog 5 ronden te gaan staan de leiders op het punt om het peloton te dubbelen. Het tempo wordt langzaamaan wat terug geschroefd waardoor ze op een kleine afstand achter de groep blijven rijden. Met nog 3 ronden te demarreert  Sjors Roosen bij zijn vluchtmakkers weg. Niemand reageert. Sjors gebruikt de voor hem rijdende renners als springplank en neemt voldoende afstand om de overwinning in de wacht te slepen. Na hem sprinten de overgebleven koplopers voor de 2e, 3e en 4e plaats. Timo maakt het feestje bij de fam. Roosen compleet. Dennis wordt 3e en Jasper 4e.

Op een achterstand van dik één minuut komt Twan Castelijns als 5e binnen. Weer één minuut laat komen Stefan Laurijssen en Jeroen Meijers als 6e en 7e over de finish. De sprint van de groep werd gewonnen door Teun Forschelen voor Rik de vree en Paul Hanifer.

De nieuwelingen wedstrijd werd een prooi voor Youri van Iersel. Hij versloeg Bob olieslagers in een rechtstreeks duel. Ruben Bekkers werd 3e op ca. 1 minuut achterstand.
Volgende week woensdag is de 6e en voorlaatste rit. Aanvang 19.00 uur.

Uitslag Elite-Beloften-Amateurs-Junioren

1e Sjors Roosen Goirle Bel
2e Timo Roosen Goirle Bel
3e Dennis van Iersel Berkel-Enschot Bel
4e Jasper de Laat Moergestel Jun
5e Twan Castelijns Hapert Elite
6e Stefan Laurijssen Roosendaal Am
7e Jeroen Meijers Alphen Bel
8e Teun Forschelen Tilburg Am
9e Rik de Vree Rijen Am
10e Paul Hanifer Tilburg Am

Klassement

1e plaats Dennis van 43 punten
2e plaats Teun Forschelen 32 punten
3e plaats Jasper de 31 punten
4e plaats Timo Roosen 27 punten
5e plaats Stefan Laurijssen 21 punten

Uitslag Nieuwelingen-Vrouwen

1e Youri van Iersel Berkel-Enschot Nwl
2e Bob Olieslagers Rijen Nwl
3e Ruben Bekkers Tilburg Nwl

Klassement

1e plaats Youri van 33 punten
2e plaats Ruben Bekkers 30 punten
3e plaats Max Gulickx 29 punten
4e plaats Bob Olieslagers 23 punten
5e plaats Sam van 21 punten

Klik hier voor de foto's