Sjors Roosen wint solo

Onder perfecte omstandigheden werd de 6e en voorlaatste Zomeravondcompetitie rit verreden. Nadat het startsignaal gegeven was gingen 3 renners direct in de aanval. Ronald Kolkman, Jan van Steen en Niel van der Veeken. 7 ronden lang reden deze renners, met een voorsprong van 20 s, voor het peloton uit. Daarna werden ze ingelopen door een het op hol geslagen peloton.

Elke ronde probeerde wel enkele renners uit het peloton te ontsnappen, maar telkens werden ze weer to de orde geroepen. Met nog 12 van de 30 ronden te gaan lukte het 12 renners om definitief afstand te nemen van het peloton. De samenwerking was perfect zodat geleidelijk meer voorsprong genomen werd. De gehaaide nieuweling Sam Oomen, afgelopen weekend nog winnaar van de klassieker in Wijk en Aalburg, was weer mee geslopen en pakte zo voor de 6e op een volgende keer de winst.

Op meer dan een minuut achterstand spurtte Kars Welten naar een 2e, Maarten van der Veeken werd 3e, Christophe Broos 4e en Marcel van Beers 5e bij de nieuwelingen. De overgebleven renners moesten hierna nog 20 km rijden. Met nog 3 ronden te gaan kregen de 12 koplopers het peloton in het zicht. Het tempo schoot hierdoor extra omhoog. Bij het ingaan van de laatste ronde zat er nog ca. 30 s tussen peloton en de kopgroep.
Voor Sjors Roosen, die na een maandenlange revalidatie zijn eerste test wedstrijd reed,  was dit de perfecte afstand om in een ruk dicht te rijden.   Niemand kon zijn wiel houden en Sjors reed naar het peloton en won zo solo de 6e rit. Op 200 m achterstand klopte Dennis van Iersel Paul konijnenburg voor de 2e plaats. Paul Hanifer werd 4e en Timo Roosen 5e. 

Volgende week woensdag wordt de Wielerronde van Tilburg voor Nieuwelingen en Junioren verreden en een week later, op 16 juni, wordt de laatste rit van de Zomeravondcompetitie rit verreden. Alle renners vanaf 15 jaar zijn dan weer van harte welkom.
Locatie: “Jan Pijnenburg wielerparcours”in de Reeshof. Aanvang : 19.00 uur. Inschrijven kan vanaf 18.30 in het clubhuis van TWC Pijnenburg.

Groep A: Elite, Beloften, Amateurs en Junioren
(70 renners)
Tussenstand na 6 ritten  
 1. Sjors Roosen
 2. Dennis van Iersel
 3. Paul Konijnenburg
 4. Paul Hanifer
 5. Timo Roosen
 6. Bas van Gestel
 7. Stefan Audenaerd
 8. Coen Sevens
 9. Bas Theijs
   
 1. Dennis van Iersel
 2. Jan Verhaegh
 3. Teun van Poppel
 • 47 punten
 • 34 punten
 • 24 punten
Groep B: Nieuwelingen en Dames
(13 renners)
Tussenstand na 6 ritten  
 1. Sam Oomen
 2. Kars Welten
 3. Maarten van der Veeken
 4. Christophe Broos
 5. Marcel van Beers               

 

 1. Sam Oomen
 2. Christophe Broos
 3. Kars Welten
 • 60 punten
 • 46 punten
 • 36 punten