Vernieuwingen aan de wielerbaan

Goed nieuws! Sportwethouder Dols vertelde ons donderdag 21 november dat we een start kunnen maken met de vernieuwingen aan de wieler-/skatebaan.

In totaal is een bedrag van  223.000,- beschikbaar gesteld. Zowel het bestuur van de TWC Pijnenburg als het bestuur van IJsclub Tilburg kijken er naar uit om op korte termijn met de verantwoordelijke ambtenaar plannen te maken. Asfaltering van de baan staat daarbij hoog op de prioriteitenlijst.

Het aanbieden van de petitie op 21 oktober heeft geholpen om een gedeelte van dat geld dit jaar al vrij te krijgen. Wij bedanken iedereen die geholpen heeft bij het aanbieden van de petitie aan de gemeenteraad. Ook dank aan gemeenteraadsleden, met name die van de PvdA, die nog een motie indienden bij de begrotingsbehandeling 2020.

Wethouder fietst warm voor NK Veldrijden Jeugd in Oisterwijk/Moergestel

Wethouder Vatta
De Oisterwijkse wethouder Stefanie Vatta (Sport) heeft op ludieke wijze warm gereden voor het NK Veldrijden voor de Jeugd. Op 20 november, een dikke 2 maanden voor dit evenement, onderging ze samen met circa 30 kinderen een speciale cyclocross-training op het NK-parcours aan de Zandstraat in Moergestel.

De training werd verzorgd door Twan van Gestel, top-trainer van de KNWU en tevens Moergestelnaar. Naast wethouder Vatta deden ook circa 30 kinderen uit Midden- en Zuid-Nederland mee, onder wie 4 uit de gemeente Oisterwijk.

Op zaterdag 25 januari aanstaande is het dan echt zover. Op het parcours rond de Zandstraat strijden cyclocrossers van 8 tot en met 14 jaar uit het hele land om de titel.

Wethouder Vatta 2