Tijdritcompetitie 2019 jeugd gestart

tijdrit april 2019Op donderdag 18 april werd de eerste tijdrit voor de tijdritcompetitie 2019 verreden. Maar liefst 57 van onze jeugdleden stonden aan het vertrek waaronder ook weer vele pas aangemelde leden. Voor hen was het dus de allereerste keer dat zij aan een echte wielerwedstrijd deelnamen.

De jongsten (cat. 1, 2 en 3) reden één ronde van 1600 meter en de cat. 4, 5, 6 en 7 moesten twee ronden afleggen.  Na een nat en koud voorjaar hadden we deze avond te maken met zomerse temperaturen. Het zonnetje liet zich tot laat in de avond zien en met niet al te veel wind kunnen we spreken van goede wedstrijdomstandigheden.

Lees meer...

Zomer Avond Competitie en Open Tilburgse Kampioenschappen gaan niet door!

 afgelast

Helaas hebben we moeten besluiten onze traditionele Zomer Avond Competitie en Open Tilburgse Kampioenschappen af te gelasten vanwege het ontbreken van organisatorisch draagvlak. Komend jaar gaan we kijken hoe we met de editie van 2020 deze traditie in ere kunnen herstellen.

Zeer geslaagde 27e Rabobank Jeugdwielerronde van de Reeshof!

poidums reeshof 2019

Zondag 7 april werd alweer voor de 27e keer een jeugdwielerronde verreden op het clubparcours van TWC Pijnenburg in de Reeshof te Tilburg.

We hadden te maken met een uitzonderlijke zomerse dag waardoor er op dit mooie evenement veel toeschouwers afgekomen zijn. Afgelopen winter heeft de gemeente Tilburg flink wat snoeiwerkzaamheden verricht waardoor het gehele parcours voor renners en toeschouwers zeer overzichtelijk is geworden.

De eerste wedstrijd begon om 10.30 uur met categorie 1 (8-jarigen) en we sloten af met een wedstrijd voor Nieuwelingen Meisjes (15-16 jaar).

Totaal hadden zo’n 240 jonge wielrenners (waaronder enkele Belgische en zelfs ook een renster uit Noorwegen) uit het gehele land de weg naar Tilburg gevonden. Hieronder maar liefst 37 Pijnenburgers en voor hen was er geen onverdeeld succes.

Lees meer...