Open Tilburgs Kampioenschap en Zomeravondcompetitie

Met de zomer op komst en de wielerklassiekers op tv wordt het tijd om te koersen op het parcours van TWC Pijnenburg. Traditiegetrouw organiseren we in april het Open Tilburgs Kampioenschap en de weken erna de Zomeravondcompetitie. In dit nieuwsbericht vind je alle ins en outs van de woensdagavondwedstrijden.

OPEN TILBURGS KAMPIOENSCHAP
Datum: 9 april
Startschot: 19.00u
Opmerking: Het Open Tilburgs Kampioenschap wordt gelijktijdig gereden met de clubkampioenschappen van TWC Pijnenburg. Dat wil zeggen dat de eerste Pijnenburger per categorie zich dit kalenderjaar clubkampioen mag noemen.

ZOMERAVONDCOMPETITIE
Data: 16, 23, 30 april; 7, 14, 21 mei; 4, 11 juni
Startschot: 19.00u
Opmerking: Gedurende de zomeravondcompetitie worden er verschillende klassementen bijgehouden en er worden eindprijzen toegekend op basis van categorie. Om in aanmerking te komen voor een eindprijs moet je aan minimaal 5 van de 8 ritten deelnemen.

DEELNAME
Aan beide wedstrijden kan worden deelgenomen door renners met en zonder licentie. Er wordt gestart in één groep, maar in twee categorieën afgesprint. Nieuwelingen en recreanten jongens die zijn geboren in 1998-1999 en alle vrouwen die geboren zijn in 1999 of eerder, rijden een wedstrijd over 20 ronden (circa 42 kilometer). Elite/beloften, amateurs, sportklasse, junioren en recreanten jongens en mannen die geboren zijn in 1997 of eerder rijden een wedstrijd over 25 ronden (circa 52,5 kilometer). Inschrijven kan vanaf 18:30u in het clubhuis van TWC Pijnenburg. De kosten zijn €3,- per deelname en voor het rugnummer moet €5,- waarborg betaald worden. Het dragen van een valhelm is verplicht.

MYLAPS
In 2013 heeft TWC Pijnenburg een Mylaps-systeem (elektronische tijdmeting) aangelegd. Met ingang van het Open Tilburgs Kampioenschap gaan we deze technologie gebruiken, en daarvoor is het noodzakelijk dat alle deelnemers alle wedstrijden op de Jan Pijnenburgbaan rijden met een transponder. Renners zonder transponder worden niet in de uitslag opgenomen. TWC Pijnenburg heeft 10 transponders die beschikbaar zijn voor verhuur. Huren kan voor €5,- per avond, met een maximum bedrag van €25,- (vanaf de zesde keer huren, hoef je er niets meer voor te betalen). Als waarborg rekenen we €25,- of een KNWU-licentie. De transponders, die officieel ‘Pro Chip Flex’ heten, kunnen ook rechtstreeks worden gehuurd via MyLaps.

Iedereen is welkom, en we hopen jullie ook allemaal te zien op woensdag 9 april.