Kay Welten Tilburgs Kampioen

Bijna 50 renners streden woensdagavond om de overwinning van het Open Kampioenschap van Tilburg e.o.

Al meteen vanuit de startblokken werd het tempo opgevoerd. Diverse renners probeerde weg te rijden uit het peloton, maar door het hoge tempo mislukte iedere poging.

clubkampioen_Kay_2010Na ca. 20 km probeerde ook Dennis van Iersel te ontsnappen met de bedoeling dat er enkele renners mee zouden gaan. Echter dit gebeurde niet en na 2 ronde kwam hij er achter dat het niets uithaalde en liet zich terug vallen in het peloton. 20 km later, ca. driekwart van  de wedstrijd, passeerde een kopgroep van 4 renners met hierbij o.a. Ferdi Frijters en Jeroen van de Hout met 100 m voorsprong de finishlijn. Door een goede samenwerking bouwde ze hun voorsprong in 2 ronden tijd uit naar 30 s. Dit vonden de renners in het peloton, met nog alle favorieten, genoeg en voerde hun tempo flink op. O.l.v. Danny van Poppel werd in een vloek en een zucht het gat naar de koplopers gedicht. Met nog 2 ronden te gaan passeerde een compleet peloton de aankomstlijn. Het wringen en positie kiezen voor de slot sprint was begonnen. De snelheid werd nog eens opgeschroefd en van heel ver, direct uit de laatste bocht, werd de sprint door Dennis van Iersel al ingezet. Kay Welten zat in zijn wiel en werd hierdoor perfect gelanceerd. 25 m voor de meet kon Kay Welten zijn handen als winnaar al in de lucht steken. Dennis van Iersel eindigde als 2e gevolgd door Joost van Hest als 3e.

De wedstrijd voor de nieuwelingen & dames werd even van tevoren in een onderlinge sprint tussen Kars Welten en Sam Oomen op de meet beslist. Kars was de gelukkige winnaar, 2e werd Sam Oomen. Op enige achterstand won Manon Klomp de sprint om de 3e plaats.

Volgende week woensdag 21 april kunnen de renners zich revancheren, want dan gaat de Zomeravondcompetitie over 7 ritten weer van start.

Locatie: “Jan Pijnenburg wielerparcours”in de Reeshof. Aanvang : 19.00 uur. Inschrijven kan vanaf 18.30 in het clubhuis van TWC Pijnenburg.

Groep A: Elite, Beloften, Amateurs en Junioren

1e            Kay Welten (tevens Algemeen clubkampioen van TWC Pijnenburg)
2e            Dennis van Iersel
3e            Joost van Hest (tevens Amateur clubkampioen van TWC Pijnenburg)
4e            Jan van Steen
5e            Paul Konijnenburg
6e            Sjef Graafmans
7e            Timo Roosen
8e            Tommy Groffen
9e            Bas van Gestel
10e         Marcel Lommers

Groep B: Nieuwelingen en Dames

1e            Kars Welten (tevens Nieuwelingen clubkampioen van TWC Pijnenburg)clubkampioen_Kars_2010
2e            Sam Oomen
3e            Manon Klomp
4e            Gino Schellekens
5e            Marcel van Beers