Dennis van Iersel wint ook 2e competitierit

Weer 12 nieuwe renners hadden zich ingeschreven als deelnemer aan de zomeravond competitie bij TWC Pijnenburg. Hierdoor steeg het aantal vertrekkers tot  ca. 60 renners.

Om vijf minuten over zeven klonk het “startschot” voor de deelnemers. Net als vorige week vlogen de jongeren, nieuwelingen & junioren, er direct in. Maar door de stevige wind die dwars op het parcours stond, leverde dat dit keer niets op. Teun van Poppel was de eerste renners die de finishlijn passeerde.  Daarna volgde nog 13 verschillende renners. Danny van Poppel was met 5 x de renner die de meeste punten verzamelde voor het rondeklassement. Half koers ontsnapte er 3 renners uit het peloton. Jeroen van de Hout, Marcel Lommers en Sam Oomen. Zij namen 10 s en bouwde dit in 3 ronden uit naar 45 s.
Vanaf dat moment werd de snelheid in de groep fors opgeschroefd en verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon. De koplopers werden gegrepen en door het hoge tempo kon niemand meer ontsnappen. De laatste ronde bestond uit het juiste wiel kiezen en wringen om in een zo goed mogelijke positie uit de laatste bocht te komen.

Dennis van Iersel was hierin, net als vorige week, weer de beste renner en won met overmacht de sprint. Op een 2e plaats eindige Teun van Poppel, 3e werd Joost van Hest, 4e Tommy Groffen en 5e Gijs Aarts.

De wedstrijd bij de nieuwelingen & dames werd ook deze week makkelijk gewonnen door Sam Oomen. Dit keer klopte hij al zijn concurrenten in de sprint. Op enkel fietslengtes afstand vochten 5 renners zij aan zij om de tweede plaats. Manon Klomp die dacht dat ze het zou halen, schreeuwde 2 meter voor de finish lijn “?!@#!#” toen 3 renners nog over haar heen kwamen. Maarten van der Veeken werd 2e en bleef Christophe Broos maar net voor. Op een 4e plaats eindigde Marcel van Beers. Manon Klomp moest met een 5e plaats genoegen nemen.

Volgende week woensdag 5 mei kunnen de renners zich revancheren, want dan wordt de 3e rit van de Zomeravondcompetitie verreden.
Locatie: “Jan Pijnenburg wielerparcours”in de Reeshof. Aanvang : 19.00 uur. Inschrijven kan vanaf 18.30 in het clubhuis van TWC Pijnenburg.

Groep A: Elite, Beloften, Amateurs en Junioren Tussenstand na 2 ritten
 
1e  Dennis van Iersel
2e  Teun van Poppel
3e  Joost van Hest
4e  Tommy Groffen
5e  Gijs aarts
6e  Jan Verhaegh
7e  Bart Snelders
8e  Paul Konijnenburg
9e  Ronald Kolkman
10e Luuk Eliens
1e Dennis van Iersel
2e Teun van Poppel
3e Jan Verhaegh
3e Timo Roosen
20 punten
17 punten
9 punten
9 punten
Groep B: Nieuwelingen en Dames Tussenstand na 2 ritten  
1e  Sam Oomen
2e  Maarten van der Veeken
3e  Christophe Broos
4e  Marcel van Beers
5e  Manon Klomp
6e  Niels van Zon
7e  Gino Schellekens
8e  Claudia Zoontjens
1e Sam Oomen
2e Maarten van der Veeken
3e Christophe Broos
20 punten
17 punten
14 punten