Dennis van Iersel winnaar openingsrit

Ruim 50 deelnemers vertrokken even na zeven voor de openings rit van de Pijnenburg Zomeravondcompetitie 2010.

zomeravond_openingDirect vanuit de start reden 4 renners weg, 3 renners van Studenten wielerclub de MEET en één renner van Het Snelle Wiel. Ze namen snel 15 second. Uit het peloton reageerden een groep van 4 renners en vervolgens weer een groep van vier renners. De overige renners in het peloton hielden hun benen stil. Na 3 ronden smolten de eerste 3 groepen samen waardoor er een kopgroep van 12 renners ontstond. Door een goed verstandhouding in de kopgroep werd de voorsprong ronde na ronde groter. Halfkoers bedroeg deze al bijna ander halve minuut. Door het hoge tempo van de koplopers moesten 3 renners afhaken en vielen terug in het peloton. Met nog 3 ronden te gaan konden de koplopers het peloton in de rug kijken op het lange stuk van het parcours. De koploper gingen vanaf dat moment zich opmaken voor de eindstrint waardoor de snelheid terug liep. Bij het ingaan van de laatste ronde was de voorsprong nog ruim een halve ronde.

De nog complete kopgroep stormde vanuit de laatste bocht naar de finish. Dennis van Iersel won zeer gemakkelijk voor ploegmaat Timo Roosen. Op een 3e plaats eindigdeTeun van Poppel, 4e Jeroen van de Hout, 5e Paul Hanifer.

De wedstrijd bij de nieuwelingen & dames werd makkelijk gewonnen door Sam Oomen. Hij maakte als enige renner van deze groep deel uit van de kopgroep. De sprint om de 2e plaats werd gewonnen door Kars Welten die Maarten van de Veeken op de meet klopte. 4e werd Niels van Zon, 5e Christophe Broos. Manon Klomp werd met een 6e plaats beste dame. 

Volgende week woensdag 28 april kunnen de renners zich revancheren, want dan wordt de 2e rit van de Zomeravondcompetitie verreden.

Locatie: “Jan Pijnenburg wielerparcours”in de Reeshof. Aanvang : 19.00 uur. Inschrijven kan vanaf 18.30 in het clubhuis van TWC Pijnenburg.

Groep A: Elite, Beloften, Amateurs en Junioren

1e            Dennis van Iersel
2e            Timo Roosen
3e            Teun van Poppel
4e            Jeroen van de Hout
5e            Paul Hanifer
6e            Thijs Blom
7e            Jan Verhaegh
8e            Ricardo Robben
9e            Paul Konijnenburg
10e         Jeroen Rombouts

Groep B: Nieuwelingen en Dames

1e            Sam Oomen
2e            Kars Welten
3e            Maarten van der Veeken
4e            Niels van Zon
5e            Christophe Broos
6e            Manon Klomp
7e            Gino Schellekens
8e            Marcel van Beers
9e            Sanne de Jong
10e         Lobke Blom