Dennis van Iersel opnieuw sterkste renner

Een stevige wind zorgde ervoor dat de 4e rit van de Zomeravondcompetitie een ware slijtage slag werd. Na ca. 20 km brak het peloton van ca. 50 renners in twee grote delen. In de eerste groep, bestaande uit 18 renners, ook 2 nieuwelingen. De overige renners werden al direct op achterstand gereden waaronder ook Kay Welten, Bas van Gestel en Teun van Poppel.

Dennis van Iersel op archieffotoZe probeerden nog wel naar de kop te rijden maar door de stevige wind mislukte deze poging. Voor draaide het voortreffelijk rond zodat de voorsprong ronde na ronde verder werd uitgebreid. Met nog 20 km voor de boeg keken de koplopers het peloton in de rug. Een ronde later werd het peloton al op een ronde gezet. Nieuweling Sam Oomen plaatste een felle demarrage en reed vervolgens 3 ronden lang voor de groep uit om zo solo de wedstrijd bij de nieuwelingen te winnen.

Kars Welten eindigde als 2e door in de kopgroep uit te pedaleren. De sprint om de 3e plaats werd op meer dan een ronde gewonnen door Christophe Broos., als 4e eindigde Gino Schellekens en als 5e Maarten v.d. Veeken. De overige renners moesten hierna nog 7 ronden aan de bak. Met nog 3 ronde voor de wielen besloot de jury om alle gedubbelde renners uit koers te nemen. De 16 overgebleven renners bleven goed samenwerken en lieten het op een sprint aankomen. Hierin was Dennis van Iersel weer de sterkste en boekte zo zijn 3e overwinning. Achter Dennis finishte Ferdi Frijters als 2e, Jan Verhaegh als 3e Timo Roosen als 4e en Paul Hanifer als 5e.

Volgende week woensdag 26 mei wordt de 5e Zomeravondcompetitie rit verreden waaraan alle renners vanaf 15 jaar van harte welkom zijn.

Locatie: “Jan Pijnenburg wielerparcours”in de Reeshof. Aanvang : 19.00 uur. Inschrijven kan vanaf 18.30 in het clubhuis van TWC Pijnenburg.

Groep A: Elite, Beloften, Amateurs en Junioren Tussenstand na 3 ritten  
 1. Dennis van Iersel
 2. Ferdi Frijters
 3. Jan Verhaegh
 4. Timo Roosen
 5. Paul Hanifer
 6. Germon Peeters
 7. Ronald Kolkman
 8. Wessel IJsebaert
 9. Marcel Lommers
 10. Ron Bossers
 1. Dennis van Iersel
 2. Jan Verhaegh
 3. Teun van Poppel
 • 38 punten
 • 24 punten
 • 17 punten
Groep B: Nieuwelingen en Dames Tussenstand na 2 ritten  
 1. Sam Oomen
 2. Kars Welten
 3. Christophe Broos
 4. Gino Schellekens
 5. Maarten van der Veeken
 6. Marcel van Beers
 7. Niels van Zon
 8. Claudia Zoontjens
 1. Sam Oomen
 2. Christophe Broos
 3. Kars Welten
 • 40 punten
 • 30 punten
 • 27 punten