Dennis van Iersel en Sam Oomen eindwinnaars

Dennis van Iersel en Sam Oomen eindwinnaars: Paul Konijnenburg wint finale rit

Ondanks concurrentie van het districtskampioenschap tijdrijden kon Pijnenburg tevreden zijn met bijna 50 deelnemers voor de finale rit van de Zomeravondcompetitie.

Aan de editie 2010 hebben in totaal 85 renners aan een of meerdere ritten deelgenomen. De deelname per rit lag tussen de 45-50 renners. De ritten zijn gewonnen door 5 verschillende renners waarvan Dennis van Iersel er 3 op zijn naam schreef.

Nu terug naar de finale rit. Om 19.00 uur vlogen de renners uit de startblokken. Ze hielden direct een hoog tempo aan. Wat de renners ook probeerde niemand kwam uit de greep van het peloton. Met nog 7 ronden te gaan plaatsten Bas Theijs en Timo Roosen een uitvalpoging. Hierop werd gereageerd door Jan van Steen, Ron Bossers en Luuk Eliens die na een ronde de twee vluchters bij haalden. Goed samenwerkend vergrote de 5 koplopers hun voorsprong naar 20 s. Maar door de hoge snelheid van het peloton werden de koplopers binnen bereik gehouden. Bij het ingaan van de laatste ronde probeerde Timo Roosen en alles of niets poging door alleen weg te rijden bij zijn mede vluchters. Maar helaas, de poging  werd door het jagende peloton om zeep gebracht. De winst werd in een massasprint beslist. Van heel ver ging Vincent van Werch aan, maar op 5 meter van de finish werd hij geklopt door Paul Konijnenburg. Vincent kon nog net de 2e plaats houden. 3e werd Dennis van Iersel, 4e Paul Hanifer en 5e Jan Steen. De wedstrijd voor de nieuwelingen werd in een sprint gewonnen door Gino Schellekens. Hij klopte Christophe Broos en Marcel van Beers.

dennisvaniersel_2010 samoomen_2010 janverhaegh_2010


 

Na het opmaken van het eindklassement werden de winnaars in de bloemen gezet en konden de enveloppe met prijzen worden uitgedeeld.
Dennis van Iersel, ontving uithanden van Sjef van Gestel maarliefst 3 enveloppe. 1 als eindwinnaar over 7 ritten, 1 als winnaar bij de junioren en als winnar van het rondeklassement.

Ook voor Sam Oomen liggen er 3 enveloppe te wachten. Helaas kon hij aan de laatste rit niet deelnemen i.v.m. verplichte deelnamen aan het districtskampioenschap tijdrijden.
Volgend jaar in het jubileumjaar, 75 jaar bestaan, worden er zeker weer zomeravond wedstrijden georganiseerd.
Iedereen bedankt en tot de volgende keer.

Link naar fotoreportage van de wedstrijd

Groep A: Elite, Beloften, Amateurs en Junioren Eindstand na 7 ritten  
 1. Paul Konijnenburg
 2. Vincent van Werch
 3. Dennis van Iersel
 4. Paul Hanifer
 5. Jan van Steen
 6. Jeroen van de Hout
 7. Max van Heeswijk
 8. Ronald Kolkman
 9. Thijs Blom
 10. Rob Ammersdorffer 
 1. Dennis van Iersel
 2. Jan Verhaegh
 3. Paul Konijnenburg
 4. Paul Hanifer
 5. Teun van Poppel
 • 55 punten
 • 34 punten
 • 32 punten
 • 29 punten
 • 24 punten
Groep B: Nieuwelingen en Dames Eindstand na 7 ritten  
 1. Gino Schellekens
 2. Christophe Broos
 3. Marcel van Beers
 4. Simone van de Klundert             

 

 1. Sam Oomen
 2. Christophe Broos
 3. Gino Schellekens
 4. Kars Welten
 5. Maarten v.d. Veeken
 • 60 punten
 • 55 punten
 • 41 punten
 • 36 punten
 • 31 punten