Danny van Poppel Tilburgs Kampioen

Ruim 50 renners streden woensdagavond 13 april 2011 om de overwinning van het Open Kampioenschap van Tilburg e.o.

Vanaf het startsein werd het tempo snel opgevoerd, de renners hebben er zin in deze avond. Ondanks het hoge tempo wordt er diverse keren geprobeerd om weg te rijden uit het peloton, echter door het tempo wat het peloton rijdt worden deze ontsnappers steeds terug gehaald. En zo mislukken alle pogingen om los te komen van het peloton.
Tevens werd er deze avond gestreden om de Clubkampioenschappen voor nieuwelingen, junioren en elite/beloften/amateurs. In de strijd om de titel clubkampioen Nieuwelingen, werd in een onderlinge sprint tussen Kars Welten en Youri van Iersel op de meet beslist. Kars was de gelukkige winnaar, 2e werd Youri. Op enige achterstand won Manon Klomp de sprint om de 3e plaats.

Met nog 7 ronden te rijden voor de overgebleven renners is het toch spannend of er nog ontsnappingen zijn. Er wordt wel geprobeerd, maar ook hier worden de renners steeds terug gehaald. Het wordt een eindsprint tussen Sjors Roosen en Danny van Poppel en het is Danny die zich Open Tilburgs Kampioen mag noemen en ook clubkampioen bij de junioren. Sjors Roosen is bij de /elite/ beloften/amateurs clubkampioen.

Volgende week woensdag 20 april kunnen de renners zich revancheren, want dan gaat de Zomeravondcompetitie over 7 ritten weer van start. Het inschrijfgeld bedraagt € 3,- per rit of € 15,- voor alle 7 ritten. Voor een rugnummer dient men € 5,- waarborg te betalen. Inschrijven is mogelijk vanaf 18.30 uur in het clubhuis op het parcours.

Meer informatie over de zomeravondcompetitie

Klik hier voor de foto's

Uitslag bij de groep Nieuwelingen & Dames (18 ronden 38 km)

 1. Kars Welten, clubkampioen Nieuwelingen
 2. Youri van Iersel
 3. Manon Klomp
 4. Roel van Zon
 5. Niels van Zon
 6. Marlou Eckhardt
 7. Katja van de Velde

Uitslag bij de groep Elite-Beloften-Amateurs-Junioren (25 ronden 53 km)

 1. Danny van Poppel, Tilburgs Kampioen en clubkampioen Junioren
 2. Sjors Roosen, clubkampioen Beloften/Elite
 3. Cas Graafmans
 4. Coen Sevens
 5. Joost van Hest
 6. Dennis van Iersel
 7. Paul Hanifere
 8. Onbekend
 9. Bas van Gestel
 10. Jeroen van den Hout