6e Hoppenbrouwers Elektotechniek Zomeravondcompetitierit

Dennis van Iersel sprint naar de overwinning

De 6e rit van de Hoppenbrouwers Zomeravondcompetitie Tilburg eindigde deze week in een massasprint. Na enkele korte uitlooppogingen kwam na 10 ronden Lars Bremmers alleen voorop. Hij sloeg snel een gat van 20 s maar het peloton hield bleef hem in het zicht houden. 5 ronden later vond de groep het welletjes en reed het gat binnen 2 km weer dicht.

Dit was het moment voor Rik de Vree en Sander Bleijenberg om uit het peloton weg te geraken. Ook zij sloegen een gat van ca. 20 s. maar bleven ook in het zicht van het peloton. Met nog 3 ronden te rijden reed Jasper de Laat het gat in een vloek en een zucht dicht.

De meeste renners hadden hierna geen fut meer om te ontsnappen en een massaspint moest uitmaken wie de snelste en tevens winnaar zou gaan worden. Van heel ver werd er aangegaan. Maar met ruim een fietslengte voorsprong won Dennis van Iersel heel makkelijk. Op een tweede plaats eindigde Rik de Vree. Derde werd Paul Hanifer, vierde Jasper de Laat en vijfde Lars Bremmers. De wedstrijd van de nieuwelingen werd gewonnen door Jan Roelands.

Volgende week wordt de 7e rit verreden. Aanvang 19.00 uur. Inschrijfgeld € 3,- Waarborg rugnummer € 5,-

Uitslagen 6e ZAC rit:

Groep 1:
1. Dennis van Iersel, 2. Rik de Vree, 3. Paul Hanifer, 4. Jasper de Laat, 5. Lars Bremmers, 6. Thomas van Versendaal, 7. Roukebert de Boer, 8. Rik van Aaken, 9. Marcel Lommers, 10. Sander Bleijenberg.

Groep 2:
1. Jan Roelands

Klassement na 6 van de 8 ritten:

Groep 1:    
1. Timo Roosen   38 punten
2. Sjors Roosen   35 punten
3. Dennis van Iersel   33 punten
4. Jasper de Laat   30 punten
5. Ferdi Frijters   18 punten
       
Groep 2:    
1. Niek Brouwers   35 punten
2. Jan Roelands   32 punten
3. Ramon van Bokhoven   27 punten
4. Ruben Bekkers   25 punten
5. Freek Linssen   24 punten