3e Hoppenbrouwers Elektotechniek Zomeravondcompetitierit

Youri van Iersel heerst in derde rit Zomeravondcompetitie Tilburg

Youri van IerselDe derde rit van de Hoppenbrouwers Zomeravondcompetitie in Tilburg is gewonnen door Youri van Iersel. De coureur uit Berkel-Enschot had een superdag en heerste de hele wedstrijd. Hij was bij elke ontsnapping betrokken. Met nog 12 ronden te gaan reed hij samen met Menno Zoontjens uit Goirle weg. Ze namen snel ca. 20 s voorsprong. 5 ronden later kon Menno het hoge tempo van Youri niet meer volgen en viel terug in het peloton.

Na enkele ronde solo reed Paul Hanifer in een ruk naar koploper Youri. Goed samenwerkend bleven de twee een kleine voorsprong houden.

Bij het ingaan van de laatste ronde bedroeg die nog maar 10 s. Op 100 m van de finish sloot het peloton bij de sprintende koplopers aan. Youri van Iersel hield nog een meter over voldoende om met de winst naar huis te gaan. Zijn broer maakte het familiefeestje compleet door als tweede te eindigen. Paul Hanifer werd nog keurig derde. Vincent van Wersch en Roukebert de Boer legden beslag op de vierde en vijfde plaats.

De rit voor nieuwelingen en vrouwen werd gewonnen door Bob Olieslagers. Hij finishte solo voor Ruben Bekkers en Marijn Renders.
 
Uitslagen

Groep 1: 1. Youri van Iersel, 2. Dennis van Iersel, 3. Paul Hanifer, 4. Vincent van Wersch, 5. Roukebert de Boer, 6. Teun Forschelen, 7. Thomas van Versendaal, 8. Michel van Bellen, 9. Menno Grootjans, 10. Ronald Kolkman.
 
Groep 2: 1. Bob Olieslagers, 2. Ruben Bekkers, 3. Marijn Renders, 4.Niek Brouwers, 5. Bram Welten.