13e wielerronde van Tilburg (tevens rit 7 ZAC)

Timo Roosen troeft concurrentie weer af

De 13e wielerronde van Tilburg heeft in Timo Roosen een ijzersterke winnaar gekregen. Het wielertalent uit Goirle won met overmacht de sprint van de kopgroep van 5 renners die halverwege de wedstrijd, over ca. 75 km, was ontstaan. Met nog 17 ronden te gaan reden 5 renners weg uit het peloton. Naast Timo Roosen behoorden Teun van Poppel uit Hilvarenbeek, Cas Graafmans uit Rijen, Ferdi Frijters en Youri van Iersel uit Berkel-Enschot bij de koplopers.

Snel namen ze 20 s. voorsprong maar het peloton bleef ze in het vizier houden. Maarliefst 12 ronden kregen de koplopers niet meer voorsprong dan ca. 15 s. Met nog 5 ronden te rijden viel de achtervolging door het peloton stil en was het gat definitief geslagen. Ronde na ronde werd de voorsprong verder uitgebreid.

Bij het ingaan van de laatste ronde was het verschil opgelopen tot ruim een minuut. Een sprint moest uitgaan maken wie de winst in deze 13e editie van de Wielerronde van Tilburg mee naar huis mocht gaan nemen. Vanuit de bocht, op ca. 200 m, werd de sprint ingezet door Timo Roosen. Hij was oppermachtig en won met meer dan een fietslengte voorsprong.

Op een tweede plaats eindigde Teun van Poppel. Derde werd Youri van Iersel, vierde Cas Graafmans en vijfde Ferdi Frijters. Op ruim een minuut finishte Lars Bremmers net voor het aanstormende peloton als zesde. Rik de Vree won de groepssprint om de 7e plaats voor Dennis van Iersel.

De wedstrijd van de nieuwelingen werd gewonnen door Michel van Steen uit Alphen.

Volgende week wordt de laatste Zomeravond competitierit gereden. Aanvang 19.00 uur. Inschrijfgeld € 3,- Waarborg rugnummer € 5,-

Uitslagen 13e ronde van Tilburg (telt ook als 7e ZAC rit):

Groep 1:
1. Timo Roosen, 2. Teun van Poppel, 3. Youri van Iersel, 4. Cas Graafmans, 5. Ferdi Frijters,  6. Lars Bremmers, 7. Rik de Vree, 8. Dennis van Iersel, 9.Teun Forschelen, 10. Rik van Aaken

Groep 2:
1. Michel van Steen, 2. Niek Brouwers, 3. Freek Linssen, 4. Jan Roelands, 5. Noud de Jong


Klassement na 7 van de 8 ritten

Groep 1:  
1. Timo Roosen 48 punten
2. Dennis van Iersel 36 punten
3. Sjors Roosen 35 punten
4. Jasper de Laat 30 punten
5. Ferdi Frijters 24 punten
     
Groep 2:  
1. Niek Brouwers 44 punten
2. Jan Roelands 39 punten
5. Freek Linssen 32 punten
3. Ramon van Bokhoven 27 punten
4. Noud de Jong 26 punten