11e Rabobank Wielerronde van Tilburg-Reeshof

Woensdag 8 juni om 19.00 uur werd het startschot gelost voor de 11e Rabobank wielerronde van Tilburg-Reeshof. De bijna 60 renners vlogen als een speer uit de “startblokken” waardoor ontsnappen bijna niet mogelijk was. Na 25 km lag de gemiddelde snelheid boven de 44 km per  uur. Er werden wel enkele uitlooppogingen geplaatst, maar deze werden door het hoge tempo telkens te niet gedaan door het peloton.

Halverwege de wedstrijd, na ca. 37 km blijkt Jeroen Rombouts uit Kaatsheuvel de strijdlustigste renner. Hij leidt ruimschoots in het klassement voor de leidersprijs en is bij bijna alle ontsnappingen vertegenwoordigd. Met nog 25 km te gaan passeren Jeroen Rombouts, Kay Welten en Arnold Stam met 10 s voorsprong de finish.
In de achtervolging 3 renners, waaronder Rik de Vree, de winnaar van de Zomeravondcompetitie.

3 ronden later is het gat tussen koplopers en peloton al gegroeid tot 40 s. De achtervolgers van deze koplopers zijn weer ingehaald door de grote groep.
De samenwerking bij de vluchters is perfect en al gauw wordt de voorsprong 1 min. Het jagende peloton komt geen streep dichterbij en de winnaar zal uit de 3 vluchters komen. Bij het ingaan van de laatste ronde passeert Arnold Stam met 25 meter voorsprong de finishlijn. De 2 mede vluchters proberen nog om het gat te dichten maar dat lukt niet.

Arnold Stam wint met 15 sec. voorsprong voor Kay Welten die Jeroen Rombouts in de laatste ronde nog heeft achter gelaten. De spurt van het peloton om de 4e plaats wordt gewonnen door Luuk Eliens, voor Dennis van Iersel en Joost Vermuë. Eerder op de avond werd de wedstrijd voor de nieuwelingen gewonnen door Kars Welten die in een rechtstreeks duel Gino Schellekens en Manon Klomp klopte in een sprint.
 
Complete uitslag:
 
Elite-Beloften-Amateurs-Junioren

 1. Arnold Stam  Sprang-Capelle
 2. Kay Welten  Moergestel       
 3. Jeroen Rombouts Kaatsheuvel
 4. Luuk Eliens  Tilburg
 5. Dennis van Iersel Berkel-Enschot
 6. Joost Vermuë  Utrecht
 7. Jasper de Laat Moergestel
 8. Robert Polak  Prinsenbeek
 9. Rik de Vree  Rijen
 10. Nelis Koeken  Zundert

Nieuwelingen & Dames

 1. Kars Welten  Moergestel
 2. Gino Schellekens Tilburg 
 3. Manon Klomp  Tilburg
 4. Jasper van Dijk Mierlo