Vertrouwenscontactpersoon

SimoneVertrouwenscontactpersonen Simone stelt zich voor!

Simone Vermeer is al lange tijd vertrouwenscontactpersoon voor TWC Pijnenburg. Zij heeft daar een training voor gevolgd bij het NOC*NSF.

In het dagelijks leven werkt Simone als jeugdverpleegkundige bij GGD Brabant Zuidoost. In de zomer fietst ze graag met haar wielermaatjes, in de winter gaat ze graag met de mountainbike de Drunense Duinen in.

Wat is een vertrouwenscontactpersoon?
Als je een klacht hebt over het gedrag van iemand binnen de vereniging, kun je contact opnemen met een vertrouwenscontactpersoon (VCP). Het kan een klacht over een medesporter zijn, een trainer, een begeleider, een vrijwilliger of een ouder.

Je klacht kan gaan over pesten, discriminatie, seksueel ongewenst gedrag, agressie; eigenlijk over alle gedrag waardoor je je niet prettig en veilig voelt bij het sporten.

We bespreken samen je melding. Als VCP luisteren we goed naar je verhaal, en samen met jou bekijken we hoe het probleem het best kan worden aangepakt. Als je het probleem daarna zelf kunt oplossen, prima; als je er hulp bij nodig hebt, bespreken we dat ook.

We bekijken samen welke stappen je kunt nemen, of we denken met je mee wie jou zou kunnen helpen. Het kan zijn dat je met de betreffende persoon in gesprek gaat, of met je trainer of het bestuur. Ook kunnen we je verwijzen naar een andere persoon of hulpverlener, of naar de VCP van de KNWU of de NOC*NSF. Bij een strafbaar feit wordt de politie betrokken.

De naam vertrouwenscontactpersoon zegt het al: je kunt die persoon in vertrouwen iets vertellen. Jij beslist wat er verder met jouw probleem gebeurt, wij helpen je op weg. Als VCP doen wij een anonieme terugkoppeling naar het bestuur.

Bereikbaarheid
Je kunt telefonisch of per mail contact met ons opnemen. Uiteraard mag je ons ook aanspreken op de club, we plannen dan samen een geschikt moment om verder te praten.

Simone:
T 06-29389487
E vertrouwenspersoon-simone@twcpijnenburg.nl