Vertrouwenscontactpersoon

Vertrouwenscontactpersoon Hélène stelt zich voor!

Helene

Hélène van Velzen is sinds januari 2022 vertrouwenscontactpersoon voor TWC Pijnenburg. 'In het dagelijks leven ben ik werkzaam als kwaliteitscoach in de zorg en studeer ik verpleegkunde aan Avans Hogeschool. Als kind heb ik menig etappe van de tour de France live mogen zien en was jaren fan van de legendarische Bernard Hinault. Zelf fiets ik hooguit naar mijn werk of door de Oisterwijkse bossen. Wie weet raak ik ook besmet met het snelle fietsen.'

Wat is een vertrouwenscontactpersoon?
Als je een klacht hebt over het gedrag van iemand binnen de vereniging, kun je contact opnemen met een vertrouwenscontactpersoon. Het kan een klacht over een medesporter zijn, een trainer, een begeleider, een vrijwilliger of een ouder.

Je klacht kan gaan over pesten, discriminatie, seksueel ongewenst gedrag, agressie; eigenlijk over alle gedrag waardoor je je niet prettig en veilig voelt bij het sporten.

De vertrouwenscontactpersoon luistert  goed naar je verhaal en bekijkt samen met jou hoe het probleem het best kan worden aangepakt. Als je het probleem daarna zelf kunt oplossen, prima; als je er hulp bij nodig hebt, kan dat ook worden besproken.

De vertrouwenscontactpersoon bekijkt met jou welke stappen je kunt nemen, of denkt met je mee wie jou zou kunnen helpen. Het kan zijn dat je met de betreffende persoon in gesprek gaat, of met je trainer of het bestuur. Ook kan de vertrouwenscontactpersoon je verwijzen naar een andere persoon of hulpverlener, of naar de vertrouwenscontactpersoon van de KNWU of de NOC*NSF. Bij een strafbaar feit wordt de politie betrokken.

De naam vertrouwenscontactpersoon zegt het al: je kunt die persoon in vertrouwen iets vertellen. De vertrouwenscontactpersoon helpt je op weg. Jij beslist wat er verder met jouw probleem gebeurt. De vertrouwenscontactpersoon doet daarna een anonieme terugkoppeling naar het bestuur.

Bereikbaarheid
Je kunt per mail contact met de vertrouwenscontactpersoon opnemen. Uiteraard mag je de vertrouwenscontactpersoon ook aanspreken op de club. Zij plant dan samen met je een geschikt moment om verder te praten.

Hélène van Velzen:
E vertrouwenspersoon@twcpijnenburg.nl

Tilburgse Wielerclub Pijnenburg

Clubhuis

Bijsterveldenlaan 3
5045 ZZ Tilburg
Nederland

E: info@twcpijnenburg.nl

Ook u kunt ons steunen!

Logo Sponsorkliks