Eindelijk weer samen tijdens de familiedag

opening seizoen

Dit seizoen ging door de clubkampioenschappen een streep. Het tentenkamp zal ook een jaar moeten wachten. Maar de familiedag ging door, onder massale belangstelling. Zoals Peter van Gils na afloop aan alle toehoorders zei: ‘We zijn weer een club. We zijn weer een familie.”

De dag begon voor categorie 5, 6 en 7, de jongens en meisjes van 12 tot en met 14 jaar. Een flinke groep van zo’n 30 renners stonden aan de start voor 12 rondjes over het volledige wedstrijdparcours. De wedstrijd leek snel beslist te zijn door verschillende renners die al na enkele ronden een flinke voorsprong hadden op alle andere renners. Een sprint maakte de beslissing in deze categorie.

Ook bij categorie 3 en 4 waren er veel deelnemers, ruim 15. En ook daar maakte een kopgroep zich snel los van de andere renners. Bij de allerjongsten reden de ongeveer 20 renners snel ver uiteen van elkaar.

Maar wat we ons vooral zullen herinneren van deze familiedag was de grote opkomst. Niet alleen deden het aantal deelnemers van de drie races niet onder voor de aantallen die soms bij reguliere wedstrijden aan de start staan – met daarbij ook vele nieuwe leden voor wie deze wedstrijd de allereerste was. Ook de komst van de vele vaders en moeders, broers en zussen was bijzonder fijn om te zien. ‘We zijn weer een club. We zijn weer een familie”, zei Peter van Gils na afloop dan ook terecht.

En toen was het opnieuw vechten om wie de eerste was, dit keer in de rij voor de frietkraam.

Volgende afspraak: zondag 13 september, de 28e Jeugdronde van de Reeshof.

frietkraam 2020