In Memoriam Harry Pijnenborg

Vorige week ontvingen wij bericht uit België dat Harry Pijnenborg is overleden. Harry is de oudste zoon van Jan Pijnenburg, de naamgever van onze vereniging.

Harry en zijn jongere zus Ineke waren jarenlang trouwe supporters van onze vereniging en met grote regelmaat aanwezig bij onze ploegenpresentaties. Harry was ook een sponsor van onze vereniging en de familie was lid van de club van Honderd.

In februari van dit jaar kregen wij bericht dat Harry ernstig ziek was en hij en zijn vrouw geen gebruik konden maken van de uitnodiging om naar Hoppenbrouwers te komen voor onze presentatie. De contacten tussen de familie en onze “oud” bestuursleden, voornamelijk Louis Meijs, zijn altijd gebleven. Waarbij het enthousiasme van Harry, Mieke en Ineke voor de huidige vereniging, vernoemd naar hun bekende vader, altijd groot bleef.

Door immigratie naar Canada en later naar de VS is de naam Pijnenburg herschreven tot Pijnenborg en ook nog eens naar Pynenborg. Wij zijn er trots dat op het clubhuis de originele naam Pijnenburg in grote letters straat geschreven. We kunnen ons voorstellen dat de huidige generatie en jeugd weinig bekend zijn met dit verleden. Anders dan de groep senior leden die de familie Pijnenburg wel hebben gekend, zij weten dat Harry het derde lid is van de familie die in korte tijd is overleden.

Eerder namen wij afscheid van Ineke Pijnenburg en haar man Fons Schuerman (Sportarts van Willem II).

Namens het bestuur en leden van Pijnenburg stuurden wij condoleances naar België, wij wensen Mieke en de familie veel sterkte bij het verlies van haar man, hun vader en grootvader.

Louis Meijs, namens het bestuur van TWC Pijnenburg.