Vrije Wegtrainingen Winterperiode 2018-2019

De vrije wegtrainingen op de donderdagavonden zijn inmiddels weer begonnen.

De vrije wegtrainingen zijn voor alle leden toegankelijk vanaf categorie 5, alleen met goedkeuring van de trainers, en daarnaast voor eenieder die geen lid is van TWC Pijnenburg. Voor de jongste jeugd zijn andere trainingen beschikbaar (zie de 2 downloads hieronder).

Voor niet-leden zijn de kosten € 3,00 per training of € 30,00 voor het gehele winterseizoen, te voldoen voorafgaand aan de training bij de bar in het clubhuis.

De vrije wegtrainingen starten om 18:30 uur waarbij door het peloton met een gematigde snelheid van ca. 30 km/h wordt gereden tot ongeveer 19:15 uur.

Zeker voor de jongere jeugd is het onverstandig om vanaf 18:30 uur gelijk met hoge snelheid op kop van het peloton te rijden. Op deze wijze kunnen ze leren hoe “verstopt” in een groter peloton te rijden, waardoor een maximale duurtraining mogelijk is.

Renners die zich niet in kunnen houden en het peloton gedurende het eerste gedeelte van training op hoge snelheid willen brengen worden verzocht dit in een kleinere groep, los van het peloton te doen.

Vanaf 19:30 uur stopt de jeugdcategorie, waarna er door de overige renners tot ca. 20:00 uur kan worden doorgetraind.

Enkele spelregels nog:

  • Vrije wegtrainingen vinden plaats op het gehele circuit met uitzondering van de 400 meter baan omdat daar geen verlichting is!
  • Het peloton rijdt twee aan twee rechts van het parcours zodat inlopers ongehinderd ingehaald kunnen worden.
  • Oplopers die - het peloton - in willen halen doen dit zoveel mogelijk voor of na de bochten en roepen “rechts” om duidelijk te maken dat ze er langs willen.
  • Indien je niet meer kunt volgen laat je dan rustig via het peloton afzakken. Ga in ieder geval nooit zomaar links opzij uit het peloton omdat dit een gevaar voor jezelf en de andere renners kan opleveren.
  • Zoals het woord al zegt zijn de trainingen vrij en worden collectief georganiseerd. Deelnemende renners rijden voor eigen risico mee. Het naar eigen inzicht aan de training deelnemen is niet toegelaten. In gevallen waarbij renners zich niet houden aan de geschreven en ongeschreven afspraken, heeft het bestuur de mogelijkheid om renners op hun gedrag aan te spreken dan wel toegang tot de trainingen te ontzeggen.

Laten we er met elkaar gezellige, conditie onderhoudende maar vooral veilige vrije wegtrainingen van maken.

Bestuur & Trainers TWC Pijnenburg