PERSBERICHT

persbericht

Namens TWC Pijnenburg en IJsclub Tilburg zal Jan Timmermans, erelid van onze wielerclub en tevens oud-wethouder, aan huidig wethouder Erik de Ridder van Sport het plan aanbieden om het wielerparcours van onze vereniging bij de tijd te brengen. Deze overhandiging vindt plaats op dinsdag 9 oktober om 18.30 u in het Sjef van Gestel-clubhuis aan de Bijsterveldenlaan 3.

Het wielerparcours aan de Bijsterveldenlaan is in 1991 aangelegd. Voor die tijd betrof het een zeer modern parcours. Op dit afgesloten parcours konden wielrenners hun sport veilig beoefenen. Ook de IJsclub Tilburg zag de potentie van de baan. Deze ging met name in de perioden dat er geen ijs lag c.q. nog geen ijsbaan in Tilburg was de baan gebruiken om te trainen. Dat gebeurde met name in de vorm van skeeleren/skaten.

Nu, ruim 25 jaar later, is de baan aan een nieuwe laag asfalt toe. Reden voor beide verenigingen om de koppen bij elkaar te steken en een plan te maken om het parcours bij de tijd te brengen en de mogelijkheden voor skaten sterk te vergroten. De zesde stad van het land wordt de laatste tijd links en rechts gepasseerd door onder meer Roosendaal en Sittard. In Tilburg zijn tot op heden al vele grote wieler- en schaatstalenten opgeleid, dit moet ook in de toekomst kunnen blijven gebeuren, zijn wij stelling van mening.

Een aangepast parcours is daarbij essentieel. Naast nieuw asfalt wordt gedacht aan een klimheuvel en kasseienstrook, voor het veldrijden aan onder meer een brug over de vijvers. De schaatsers hebben behoefte aan een inline skatebaan die voldoet aan alle eisen. Tilburg kan dé plaats in Zuid-Nederland worden waar inline schaatsers kunnen trainen en hun wedstrijden kunnen organiseren. 

Contact:

Willem Bongaarts
secretaris@twcpijnenburg.nl
0647395721