Erg geslaagd tentenkamp voor de jeugd

tentenkamp 2018
In het weekend van 25 en 26 augustus 2018 hadden we alweer voor de zesde keer een tentenkamp voor onze jeugd in en rond ons eigen vertrouwde clubhuis. Maar liefst 40 van onze jeugdleden hadden zich hiervoor opgegeven waaronder 20 jongens en meisjes die voor het eerst deelnamen.

We hadden, na een heel warme zomer, met het eerste natte en koude weekend te maken na de zomervakantie.

Op zaterdag werden de kinderen om 13.30 uur door hun ouders gebracht waarna we met zijn allen naar Outrex in Tillburg vertrokken. Hier werden de kinderen getrakteerd op enkele leuke activiteiten. Zo was het steile wand klimmen bijzonder uitdagend en ook de groepsopdracht in een donkere "tunnel" zorgde voor veel spanning waarbij samenwerking zeer belangrijk bleek. Ook mochten de kinderen boven een stevig vuurtje marshmellows roosteren.

Rond 17.00 uur gingen we weer met zijn allen richting ons clubhuis. Daar aangekomen ging iedereen aan de slag om in de tenten een slaapplek in te richten. De deelnemers mochten zelf kiezen bij wie ze in de tent gingen en dat verliep allemaal erg soepeltjes. Nadat iedereen een “slaapplek” had gevonden gingen we met zijn allen gezellig aan de BBQ. In de avond hielden de kinderen elkaar bezig met diverse activiteiten. Velen kozen ervoor om een potje te gaan voetballen en anderen gingen gewoon gezellig wat kletsen in hun tent.

Intussen was er een vuurkorf aangestoken en toen het zo’n beetje donker werd zaten velen van onze jeugdleden gezellig rond het "kampvuur". De kinderen mochten tot twaalf uur opbijven en op dat tijdstip werd het sein gegeven dat iedereen toch naar zijn eigen tent moest waarna nog tot één uur lekker mocht worden gekletst.

Wonderwel was het binnen een uur "muisstil". Het werd voor de leiding zelfs zo saai dat zij moeite hadden om die nacht hun ogen open te houden.

Zelfs na deze koude augustusnacht (zo rond de 5 graden) werd het toch al weer snel licht en konden we op zondagochtend samen gaan ontbijten. Om half negen zaten we met zijn allen aan het ontbijt. We konden echt merken dat de kinderen een (relatief) goede nachtrust hadden gehad: niemand had moeite om wakker te blijven en iedereen zat “fris en fruitig” aan tafel. Velen gingen daarna zelfs alweer met een bal het voetbalveld op.

Voordat we het wisten stonden de eerste ouders alweer in het clubhuis om hun kind op te halen. Iedereen was tevreden en aan de foto's is te zien dat we weer kunnen weer terugkijken op een geslaagd tentenkamp.

Team tentenkamp i.s.m. de jeugdcommissie van TWC Pijnenburg.

camera icon