3e Omloop Liessel – Liessel, zondag 6 mei 2018 / amateurs

liessel 2

Waar we met zijn allen reikhalzend naar uit hebben gekeken is dan zover ‘3e omloop Liessel – Liessel’, een nationale wielerklassieker om de Grote Prijs Marma -Bar die word verreden over 7 ronden met een afstand van 15,5 km en een totaal afstand van 108km. Een goed gevuld en gevarieerd rennersveld (126 renners gestart) met enkele nationale top-kleppers.

De dag start goed; het weer is om van te dromen, ploegauto staat startklaar, mecanicien is paraat en tien renners met moraal en sterke verhalen. Voor sommige van ons ook best een spannende dag omdat er een paar zijn die weten wat ze te wachten staat (en daardoor nog zenuwachtiger zijn) en voor de rest het de eerste keer is dat ze een klassieker rijden en dus geen idee hebben wat er te gebeuren staat.

Nu, daar waren we snel achter. Na een korte geneutraliseerde start werd er aan alle kanten getrokken, geduwd, geschreeuwd, gemopperd maar vooral flink gas gegeven. Helaas met als gevolg dat er in het achterveld een fikse valpartij ontstond en 3 van onze renners daardoor werden opgehouden. Gelukkig geen Pijnenburgers gevallen, maar wel een kleine achterstand. De rest zat wat meer voorin en ondanks het nodige gestunt om overeind te blijven en positie te houden overleefden we een hectische start.

liessel 1

Alle testosteron bommetjes werden losgelaten en de koers was AAN. Met een gemiddelde van net boven de 43 km/uur werd er flink gekoerst. Helaas kwam er stiekem ook een harder windje te staan en achterin het parcours zorgde dat voor waaiers en breuken in het peloton. Sommige van ons konden zich met het mes tussen de tanden en luide aanmoedigingen vanuit de ploegleiderswagen nog een aantal ronden handhaven, maar moesten uiteindelijk het hoofd buigen en werden vroegtijdig door de bezemwagen ingehaald en dus uit koers gezet.

Bij Teun werden er door een ietwat minder sturende renner (en dan zeg ik het netjes…) een paar spaken uit zijn voorwiel gerost en na het krijgen van een ander wiel was het gat met het peloton ook voor hem, na een dappere poging, onoverbrugbaar geworden. Overigens vielen er renners met bosjes tegelijk uit.

Drie van onze teamleden wisten zich echter goed te handhaven en beschikte over de goede benen vandaag waarvan twee er uiteindelijk na 2,5 uur zware koers een hele mooi notering uitperste. Ronald (62e) en topper Mark (35e). In totaal zijn er 67 renners van de 126 renners geklasseerd, een waar slagveld is er gaande geweest met als winnaar Stefan Laurijssen.

Het was geslaagde, leerzame en gezellige dag met voor de ene wat downs maar voor een ieder vooral ups. De amateurs van TWC Pijnenburg hebben zich goed laten zien.

liessel 2a