Nieuwelingen op trainingskamp in Limburg

IMG 3336
In het weekend van 3 en 4 maart hielden onze nieuwelingen (jongens en meisjes) als laatste voorbereiding op het komende wegseizoen, een "hoogtestage" in Limburg.

Evenals vorig jaar bivakkeerden we in groepsaccommodatie 't Zinkviooltje in Epen. Een prima locatie van waaruit op korte afstand vele beklimmingen te berijden zijn.

Iedereen schrok heftig toen op vrijdagavond 2 maart ineens een pak sneeuw naar beneden dwarrelde. We dachten direct dat ons trainingskamp in het water (of sneeuw) zou vallen. Iedereen werd dan ook nog maar snel verzocht om een tacx en zwemspullen mee te nemen.

Zo trokken we zaterdagochtend om 8.00 uur met gemengde gevoelens richting Limburg.
Daar aangekomen kon iedereen zijn slaapplek inrichten waarna we om 11.00 uur aan onze eerste tacxtraining begonnen. De temperatuur ging toen al iets omhoog en er was zelfs een beetje sprake van een voorjaarszonnetje. We hielden deze tacxtraining dus gewoon buiten en in de sneeuw bracht dat een winters sfeertje met zich mee.

Zo rond 13.00 uur gingen we gezamenlijk lunchen en twee van onze begeleiders gingen, wellicht tegen beter weten in, met de auto de omgeving verkennen om de situatie op de Limburgse wegen te beoordelen. Na een half uurtje kwamen zij met een big smile terug met de mededeling dat de wegen sneeuwvrij waren.

Iedereen was hierover bijzonder opgetogen en rond 15.00 uur vertrokken we alsnog, geheel tegen de verwachting in, waar we voor gekomen waren: fietsen.
We maakten die middag nog een mooie tocht van een kleine 40 km. Omdat de fietsen ernstig vervuild waren van het vieze wegdek, werden hierna de fietsen gepoetst en keurig netjes in de "woonkamer" binnen gezet.

Na de gezamenlijke maaltijd kon iedereen gewoon lekker chillen. Ook een niet onbelangrijk onderdeel van het programma. Zo rond 22.30 uur lagen we allemaal wel in bed.

De volgende ochtend zaten we weer allemaal fris en fruitig aan het ontbijt waarna we om 10.00 uur vertrokken voor een lange duurtraining. Na zo'n drie uur splitste de groep zich in tweeën: enkelen gingen terug naar 't Zinkviooltje en een klein groepje plakte er nog een uurtje aan vast.

Rond 16.00 uur keerden we met zijn allen weer met een voldaan gevoel huiswaarts.

Zeker voor herhaling vatbaar.

Patrick en Peter

camera icon