Wintertraining Dorst

IMG 4706
Dit jaar was het weer zover, de jaarlijkse wintertraining in Dorst. Voor de liefhebbers die in de vakantie hun conditie op peil willen houden, maar ook zin hebben in een leuke training op een ander parcours.

Er hadden zich 16 renners aangemeld, waarvan er eentje ziek was op de dag zelf. We waren dan ook tevreden met deze opkomst.

Voordat we op pad gingen, hebben we eerst het belangrijkste op hun schouders genomen, de catering. Want een beloning hebben de kids, na twee rondjes Dorst, wel verdiend.

In Dorst hadden we al gezien dat de groep qua snelheid van elkaar zou verschillen. Dus vantevoren aangegeven dat we rustig zouden beginnen en dat er vanzelf een schifting zou komen. Maar je kan het al raden… rustig staat niet in het woordenboek van sommige renners. Dus ook de trainers moesten aan de bak!

Gelukkig is het rondje Dorst zeer goed aangegeven zodat de snelle groep makkelijk zelf de weg kon vinden. Er vormden zich op den duur drie groepen, die al kletsend, schreeuwend en lachend de bossen van Dorst ‘onveilig’ maakte.
De renners hadden er zoveel zin in, dat ze allemaal voor een tweede rondje gingen. Dus allemaal minimaal 18 km. op de teller. Onderweg een paar kleine valpartijen, voornamelijk heuvel op, doordat de renners voor hun moesten stoppen. En dan is het lastig afstappen op een heuvel.
Enige technische malheur kwam van een trainer, ik noem geen namen. Weet je wat, ik doe het toch… Daan die z’n trapper aan gort trapte! Gelukkig was het einde in zicht.

Na de twee rondjes hebben de kids zich nog lekker kunnen uitleven op de zandheuvel. Spelen, naar boven en naar beneden fietsen.

Daarna was het tijd om even heerlijk te relaxen met een warme chocomelk met slagroom en een wafel. Ouders en trainers aan de koffie en thee.

Kortom, een geslaagde middag crossen in de bossen!

IMG4720
IMG4719
IMG4718
IMG4717
IMG4715
IMG4714
IMG4712
IMG4711
IMG4709
IMG4706
IMG4705
IMG4703
IMG4701
IMG4700
IMG4697
IMG4694