Bram Bressers en Daan de Krosse aan de slag voor WT-2

In het kader van de wielertrainer 2 cursus hebben Bram Bressers en Daan de Krosse een opdracht uitgevoerd. In dit geval het begeleiden van renners bij een toertocht.

Op zondag 17 december hebben we samen met een groep renners deelgenomen aan de Warande Veldtoertocht, georganiseerd door De Jonge Renner.

Voorafgaande aan deze tocht hebben we samen een aantal renners uitgenodigd die ‘aan elkaar gewaagd’ zijn, zodat we gezamenlijk deze tocht konden fietsen. We hadden ons als doel gesteld om met minimaal 10 renners deze tocht te fietsen.  We zijn vertrokken met een leuke groep renners, trainers en ouders.

Deelnemers waren: Robin Bressers, Joris van Poppel, Nanna en Bibi van de Bogard, Thijs van Doormaal, Tijn van Bergen, Wouter Kortman, Jibbe Dam, Anne van Oirschot en Bauke WIlborts.

Zondagochtend 08:15 uur zijn we vertrokken om op tijd aanwezig te zijn, zodat we iedereen konden opvangen. Dit duurde iets langer dan verwacht, want niet iedereen was om 09:30 uur aanwezig. Maar omdat de koffie (clubkas van de Jonge Renner gespekt) en het weer goed was, deerde het niet.

Iets later dan afgesproken hebben we alle renners op een rij gezet en zijn we begonnen met de fiets- en kledingcontrole. Banden de goede spanning, remmen in orde, wielen gechecked, helmen vast etc. Bijna alles was goed. Er moest 1 bandje worden opgepompt.

Op de gezichten geen spanning, maar vrolijkheid en zin in een leuke tocht. De sfeer onderling was ook goed. En dat is uiteraard voor een trainer de ideale situatie.

Daarna ging het richting de start en op weg. Afgesproken dat Bram voorop zou rijden en Daan de bezemwagen zou zijn. Daartussen de renners. De meeste trainers en ouders reden voornamelijk achteraan.

Het was druk, maar de andere deelnemers hielden goed rekening met ons. Er werd niet gejakkerd. Hierdoor was het mogelijk om de groep goed bij elkaar te houden. Het parcours lag er goed bij. Af en toe moesten we iemand helpen om aan te haken bij de groep. Maar met een goede ‘peptalk’ zijn ze goed te motiveren om eventjes op de pedalen te staan. Ook werd er geregeld gestopt, zodat we niet op een te lang lint zouden fietsen.

Halverwege de rit kwamen we aan bij de pauzeplaats. We hebben de renners gezegd dat ze goed moesten eten en vooral drinken. Niet te bescheiden zijn om iets te pakken. Banaantje, suikerwafeltje, reepje, het was allemaal voorhanden. Dus de zakken werden goed gevuld voor onderweg.

Na een klein half uurtje ging het weer op pad. Op weg naar de finish. Voordat we over de finish waren, moest er nog een stuk over het crossparcours van de Jonge Renner worden gereden. Dat was voor sommige renners pittig. Veel bochten en hoogteverschillen. Maar alle renners sloegen zich hierdoor heen en samen kwamen we over de finish. Oftewel S.U.S.T. Samen uit, samen thuis!

Overigens klopt dit niet helemaal. In de laatste kilometers zijn Wouter en Thijs vooruit gefietst. Daarbij hebben ze en bordje gemist en via een kleine omweg ook de finish gehaald. Wij horen het al… een leermomentje!

Omdat wij blij waren met de deelname van de renners, hebben we ze beloond met een zakje chips en snoep. Uiteraard geen voeding voor een renner, maar wel lekker af en toe. En eerlijk is eerlijk, zij hebben het verdiend en wij hebben weer een opdracht volbracht voor onze WT-2 cursus.

Wij hebben dan ook een prima ochtend gehad en vonden het leuk om te organiseren.

Gelukkig hebben we foto’s nog!

Met sportieve groet,

Daan de Krosse en Bram Bressers

IMG2076
IMG2078
IMG2079
IMG2082
IMG2083
IMG2084
IMG2085
IMG2087
IMG2088
IMG2093
IMG2096
IMG2097
IMG2098
IMG2099
IMG2100
IMG4670
IMG4672
IMG4673